Порошенко доручив узаконити "Слава Україні"

Порошенко доручив узаконити "Слава Україні"
Під час параду військові будуть використовувати вітання "Слава Україні!" і відгук "Героям слава!"

В Україні хочуть законодавчо змінити військове вітання на "Слава Україні! - Героям слава!".

Президент Петро Порошенко доручив розробити законопроект, згідно з яким замінять військове вітання в ЗСУ радянського зразка на "Слава Україні! - Героям слава!". Про це у вівторок, 7 серпня, повідомив міністр оборони Степан Полторак, передає Укрінформ.
"Президент України доручив підготувати зміни до закону України, яким затверджуються військові статути, тому що це визначається у військових статутах, як треба вітатися. Такі пропозиції готуються, і сподіваюся, що після виходу з канікул народні депутати приймуть це в цілому", - сказав міністр.

При цьому Полторак назвав раніше зареєстрований законопроект з цього приводу сирим.

За його словами, новий законопроект уже практично готовий. Суб'єктом законодавчої ініціативи буде президент - верховний головнокомандувач Збройних сил.

Міністр також підтвердив, що під час військового параду в День незалежності в Києві 24 серпня як військове вітання буде використовуватися "Слава Україні! - Героям слава!": "Під час проведення параду ми якраз покажемо, що це більш українське, більш наше".

Нагадаємо, 3 серпня в Києві на злітній смузі авіаційного заводу ім. Антонова відбулася перша репетиція військового параду до 27-річчя Дня незалежності України.

Очікується, що в цьому році парад буде одним з найбільших. У ньому візьмуть участь 4,5 тисячі військових і 250 одиниць техніки.

Related

Політика 985501610628550698

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item