Діти з притулку на Волині розповіли про домагання і побої - Денісова

Діти з притулку на Волині розповіли про домагання і побої
Працівники притулку жорстоко поводилися з дітьми

Дівчатка повідомляли про домагання виховательці, однак та відмахнулася. Жоден з працівників не повідомив про те, що відбувається.

Під час моніторингового візиту у десяти дітей притулку в місті Рожище Волинської області виявили сліди побоїв і крові на одязі. Про це в четвер, 2 серпня, заявила омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що троє дітей також заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

Всього в притулку перебуває 33 дитини у віці від 3 до 18 років.
"Діти розповіли, що сам директор і його брат, який працює черговим щодо режиму, їх б'ють і ображають нецензурними словами. Дівчата повідомили, що брат директора їх чіпав за різні частини тіла. Діти скаржилися виховательці, але вона відмахнулася - сказала, що вони все вигадують", - написала Денісова.

Омбудсмен розповіла, що вже знайдене місце, куди можна буде перевести дітей і забезпечити їх психологічний спокій, щоб вони не зазнавали тиску.

"Наголошую, що жоден зі співробітників притулку не повідомив про те, що у них відбувається. Залишати дітей один на один з такими людьми ми не маємо права", - додала омбудсмен.

На місці вже працює Служба у справах дітей. Також поїхав до притулку керівник профільного департаменту Міністерства соціальної політики Руслан Ковбаса. Повинна під'їхати і прокуратура.

"Як з'ясувалося, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після зникнення дітей. Міністерство охорони здоров'я простежить за тим, щоб дітей обстежили і надали всю необхідну медичну допомогу", - додала Денісова.

Нагадаємо, що в Донецькій області росіянин орендував дітей для секс-рабства.
Раніше в Росії священик отримав 14 років колонії за педофілію. Слідство встановило, що він поглумився над трьома дівчатками в православних таборах.

Related

Політика 6078779122710876880

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item