КНДР поставила США ультиматум щодо санкцій

КНДР поставила США ультиматум щодо санкцій
У Пхеньяні наполягають на знятті санкцій

У Північній Кореї звинуватили Штати у використанні "старих сценаріїв" і підбурюванні до міжнародних санкцій.

Прогрес у денуклеаризації буде неможливий, якщо США продовжуватимуть свою санкційну політику. Про це в четвер, 9 серпня, повідомляє Reuters з посиланням на заяву МЗС КНДР.

У Північній Кореї запевнили, що вони і далі прагнуть втілювати широку угоду, досягнуту під час зустрічі Дональда Трампа і Кім Чен Ина 12 червня в Сінгапурі.

Сторони обіцяли працювати в напрямку денуклеаризації Північної Кореї, проте не змогли укласти угоду для втілення цієї мети. США наполягають на підтримці санкцій проти КНДР і кажуть, що Пхеньян не зробив достатньо для їх скасування.

Міністерство закордонних справ Північної Кореї заявило, що країна припинила тестування ракет, ядерні випробування і демонтувала "ядерні випробувальні майданчики", проте Сполучені Штати і далі наполягають на першочерговій денуклеаризації.

"Тим не менше, США відповіли на наші очікування підбурюванням до міжнародних санкцій і тиску на КНДР", - заявили в Пхеньяні.

"Поки США дотримуються застарілих сценаріїв, яких дотримувалися всі попередні адміністрації і не змогли досягти успіху, не можна очікувати прогресу в реалізації спільної заяви, включаючи денуклеаризацію КНДР", - йдеться в заяві МЗС КНДР.

Нагадаємо, кількома днями раніше Північна Корея закликала США зняти з неї санкції у відповідь на "добрі наміри", які продемонструвала КНДР.

Нагадаємо, в кінці липня американські спецслужби дізналися, що КНДР розробляє не менше двох міжконтинентальних ракет у дослідницькому центрі Санумдонг неподалік від Пхеньяна. У Держдепі заявили, що у Вашингтоні розраховують, нібито Пхеньян буде дотримуватися домовленостей, досягнутих у ході зустрічі лідерів США і КНДР Дональда Трампа та Кім Чен Ина в червні в Сінгапурі. Пізніше держсекретар США Майк Помпео заявив, що Північна Корея далека від виконання зобов'язань щодо денуклеаризації.

Related

Події у світі 8238634675095351853

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item