Справа Кернеса: НАЗК перевірить декларацію судді

Справа Кернеса: НАЗК перевірить декларацію судді
Андрій Антонов своє рішення мотивував систематичною неявкою прокурорів до суду

Почнуться повні перевірки електронних декларацій трьох суб'єктів декларування за 2015-2017 роки.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевірить декларації судді Київського районного суду Полтави Андрія Антонова, який закрив справу мера Харкова Геннадія Кернеса.
Як повідомляється на сайті агентства, будуть перевірені електронні декларації за 2015, 2016 і 2017 роки.
"Розпочнуться повні перевірки електронних декларацій, поданих ще трьома суб'єктами декларування за 2015-2017 роки", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що, крім Антонова, також перевірять декларації заступника голови Нацполіції - начальника Департаменту захисту економіки Нацполіції Ігоря Купранца за 2017 рік і завідувача секретаріатом комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Ігоря Прийми за 2015-2017 роки.
Напередодні стало відомо, що суддя Андрій Антонов закрив кримінальне провадженнястосовно Геннадія Кернеса і двох його охоронців. Своє рішення він мотивував систематичною неявкою прокурорів до суду, через що справа розглядалася протягом чотирьох років.
У свою чергу ГПУ пригрозила в'язницею судді Антонову. У наглядовому відомстві назвали "абсолютною нісенітницею" аргументи судді на користь закриття справи.
Нагадаємо, справу проти Кернеса і його охоронців, яких підозрювали в незаконному позбавленні волі і погрозах вбивством прихильникам Майдану, розслідувалася з лютого 2014 року. У березні 2015 року ГПУ оголосила про завершення досудового розслідування.

Related

Події в Україні 7956732525018729925

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item