Денісова заявила, що хоче обговорити обмін Сенцова

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що готова обговорити з РФ будь-які умови обміну українсько...

Денісова заявила, що хоче обговорити обмін Сенцова

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що готова обговорити з РФ будь-які умови обміну українського політв'язня Олега Сенцова.

 
Про це в середу, 8 серпня, вона написала на своїй сторінці у Facebook.
 
"Я звертаюся до уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ Михайла Федотова обговорити будь-які умови обміну, тільки б врятувати Олега Сенцова. Йому терміново необхідна належна медична допомога. Я готова вилетіти негайно", - написала Денісова.
 
Вона також попросила відповідальних осіб в РФ "якомога швидше надати літак на перевезення Олега Сенцова у будь-яку лікарню, в якій зможуть надати необхідну медичну допомогу".
 
При цьому омбудсмен зазначає, що домовленості між президентами України і РФ про її відвідування українських політв'язнів російською стороною не виконано, тому спростувати або підтвердити інформацію, надану РФ про "відносно стабільний" стан Сенцова неможливо.
 
"Звернення матері про помилування сина до президента РФ залишилося без відповіді. Ініціатива України про розблокування процесу обміну знову гальмується російською стороною", - зазначає український омбудсмен.
 
"Закликаю всіх небайдужих долучитися і не допустити смерті Олега Сенцова", - резюмувала Денісова.
 
Нагадаємо, сьогодні сестра Сенцова розповіла, що отримала від нього листа, де він пише про "близький кінець".
 
Водночас у російського омбудсмена повідомили, що стан Сенцова стабільний.

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item