Помпео закликав Порошенко виконати вимоги МВФ

Помпео закликав Порошенко виконати вимоги МВФ
Помпео подзвонив Порошенку
Офіційний сайт Держдепартаменту США повідомив, що держсекретар Майк Помпео провів телефонні переговори з президентом України Петром Порошенко.
Зокрема, Помпео привітав нещодавнє прийняття Україною закону про Антикорупційний суд і закону про національну безпеку.
Також він закликав Україну виконати вимоги МВФ, необхідні для отримання чергового траншу кредиту.
Переговори Порошенка та Помпео підтвердила також представник Держдепу Хізер Нойєрт.

Today, @SecPompeo spoke by phone with President @Poroshenko and reiterated strong U.S. support for ’s sovereignty and territorial integrity. He emphasized that the U.S. does not and will never recognize ’s attempted annexation of . https://go.usa.gov/xUAn6 

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) схвалив оновлений план України по створенню Антикорупційного суду, що наблизило країну до нового траншу в $1,9 млрд.

7 червня Верховна Рада в другому читанні і в цілому ухвалила законопроект Про Вищий антикорупційний суд.
12 липня Рада внесла зміни в закон Про судоустрій і статус суддів з поправкою щодо передачі до Вищого антикорупційного суду всіх підслідних йому справ з дня початку його роботи.
Крім того, Україна перебуває в складному переговорному процесі з МВФ щодо газового питання з липня 2017 року: Фонд наполягає на підвищенні ціни газу для населення, яке, за різними оцінками, може становити від 30% до 60%, у зв'язку зі зростанням цін на міжнародних ринках.
Раніше ЗМІ, з посиланням на близьке до уряду джерело, повідомили про новий варіант компромісу в переговорах із МВФ про ціну на газ. Пакет пропозицій передбачає кілька кроків.
Для продовження співпраці з МВФ і отримання чергового траншу Україні залишається виконати "критично важливе" зобов'язання щодо приведення ціни на газ для населення до економічно обґрунтованого рівня.
Уряд поки відмовляється підвищувати вартість газу для громадян, аргументуючи це тим, що спочатку необхідно передбачити компенсатори для бідних верств населення. За різними оцінками, підвищення може становити  від 30% до 60%. 
Позиція МВФ є досить жорсткою, так як уряд у 2017 році прийняло рішення про таке підвищення газових цін, що дозволило Україні отримати транш кредиту МВФ, однак згодом в односторонньому порядку відмовилося від його виконання.
Утім, 26 липня Кабмін вкотре відклав підвищення цін на газ для населення.

Related

Політика 4081975384266493537

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item