У Києві і Житомирі напали на журналістів

У Києві і Житомирі напали на журналістів

Журналіста Муравицького облили зеленкою

Націоналісти біля будівлі суду Житомира плеснули в обличчя зеленкою Муравицькому, а в Києві трапився вуличний конфлікт Коцаби з невідомим.

У Житомирі напали на журналіста Василя Муравицького, якого звинувачували в підриві інформаційної безпеки України. Про це в понеділок, 6 серпня, повідомляє місцевий сайт Патріот.
Як повідомляє видання, серед нападників помічені активісти зі С14, Автомайдану, а також депутат від БПП - підручний Розенблата. Муравицького вдарили в спину і плеснули йому зеленкою в очі, коли той виходив після судового засідання з будинку правосуддя на площі Соборній.
 
Журналіста облили люди, які були присутні в суді під час розгляду справи. Результатом засідання стало збереження запобіжного заходу для блогера у вигляді домашнього арешту і перенесення наступного засідання на 11:30 28 вересня 2018 року. Тоді будуть розглядати докази, які вимагають відтворення.
 
Зазначається, що журналіст подав відповідне звернення в поліцію. Можливо, журналісту знадобиться медична допомога. Пошкодження очей вдалося уникнути, оскільки Муравицкий був в окулярах.


Бюро судово-медичної експертизи відмовило в проведенні огляду Муравицькому - у зв'язку із закінченням робочого дня.
 
Про інцидент уже повідомлені моніторингові місії ООН і ОБСЄ, а також Європарламент і ціла низка міжнародних правозахисних організацій.

Також про напад сьогодні розповів журналіст Руслан Коцаба.
 
"У суботу я повертався після запису програми додому, десь о 23:30 на розі Гончара-Ярва (там знаходиться французька булочна) до мене підійшов якийсь чоловік і пристав з питаннями. Питав: "Чому в Крим їздив?", "Чому до Росії нормально ставишся?" тощо. Він штовхнув мене в плече, я у відповідь штовхнув його. Він піднявся і побіг кудись. На цьому інцидент закінчився", - розповів Коцаба виданню Страна.ua.
 
Коцаба таке зазначив, що вирішив не подавати заяву про напад у поліцію, бо вважав це безглуздим.
 

Related

Суспільство 582294342718197812

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item