Україна не втратила Азовське море - Тука

Україна не втратила Азовське море
У липні сили ООС провели навчання в Азовському морі

Заступник міністра вважає, що Росія відверто зловживає своїм правом зупиняти й оглядати судна в Азовському морі.

Україна вивчає силовий сценарій розблокування Азовського моря у відповідь на дії Російської Федерації. Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука в інтерв'ю виданню Апостроф.

Зокрема, Тука зазначив, що силове розблокування Азовського моря вивчається. Водночас він підкреслив, що не готовий оприлюднити такий сценарій.

"Ситуація дуже складна, але я не можу сказати, що ми його (Азовське море, - ред.) втратили. Я не готовий оприлюднити певні сценарії, які ми зараз вивчаємо, в тому числі застосування сили щодо розблокування. Питання дуже складне. І я просто не хотів би зараз, не маючи певного рішення, розповідати про майбутні дії", - сказав Тука.
Він також додав, що не бачить чисто військового шляху вирішення даної проблеми.

"Я не бачу реального шляху, яким чином ми своїми силами можемо впоратися із цією ситуацією. Тому що чисто військового шляху я не бачу. Дипломатичний? Згідно з чинними нормами, дійсно, і українські, і російські силові структури мають право зупиняти й оглядати кораблі. Обмежень не існує. Ідеться не про порушення права, а про зловживання правом. Це абсолютно різні речі. Миттєвого рішення не існує, але треба в цьому напрямку працювати. І ми будемо працювати", - сказав заступник міністра.

Раніше в ВМС визнали, що Україна не здатна досягти паритету із Чорноморським флотом Росії, але цього і не потрібно для того, щоб зупинити агресію РФ на морі.

Related

Події в Україні 2087510751288297000

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item