Експерти назвали продукти, які не рекомендують мити

Експерти назвали продукти, які не рекомендують мити

Інфекціоністи, кажуть, що не варто мити перед приготуванням м'ясо птахів, а також рибу. Миття цих продуктів не змиває шкідливі бактерії, а навпаки сприяє їх поширенню на прилеглих до миття поверхнях – стільниці, раковини, посуді.
При цьому зростає в багато разів ризик заробити кишкову інфекцію. Використання немитих частин тушок ніякої небезпеки немає – термообробка вбиває патогенні організми, повідомляє РБК-Україна.
З цієї ж причини не рекомендується мити і м'ясо. До того ж зайва волога може перешкодити нормальному приготуванню (наприклад при смаженні).
Також немає необхідності мити готові салатні суміші з герметичних упаковок. Така зелень надходить у магазини вже оброблена і промита, а повторна мийка лише прибере сік із зелені і вже точно не додасть свіжості.
Іншим продуктом, який не виносить тривалого контакту з водою, є гриби. Вони добре абсорбують вологу, про що професійним кухарям добре відомо. Тому вони просто протирають гриби вологим паперовим рушником і відразу після цього кладуть на сковороду. В деяких випадках рекомендовано просто знімати верхній захисний шар грибів.
Яйця треба мити безпосередньо перед приготуванням, – але не перед тим, як поміщати їх на зберігання в холодильнику. В іншому випадку з яєць виявиться стертий захисний шар, і вони швидко зіпсуються.
Не рекомендують також мити і макаронні вироби після варіння. Під час варіння у них вбиваються всі мікроби.
В.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун назвала 5 правил, які врятують від отруєння

Related

Здоров'я 3291425499163163590

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item