Чому небезпечно зберігати їжу в контейнерах

Чому небезпечно зберігати їжу в контейнерах

Американські педіатри переконують, що харчові додатки та речовини, які використовуються у виготовленні тари для їжі, можуть завдати непоправної шкоди дитячому організму.
Фахівці з Американської академії педіатрії проаналізували майже 80 робіт, які присвячені впливу добавок на здоров'я дітей. Звіт про роботу був опублікований в журналі Pediatrics.
Багато з цих додатків потрапляють в продукти в процесі їх приготування - багато "просочуються" із пластику, паперу, клею, барвників та інших речовин, з яких складається упаковка.
Одне з найнебезпечніших подібних з'єднань – бісфенол, що міститься в пластикових контейнерах. Він здатний діяти на жіночий статевий гормон естроген, впливаючи на терміни статевого дозрівання, сприяючи збільшенню жирових відкладень. Бісфенол здатний впливати на нервову й імунну систему. Речовина може переходити в їжу при тривалому її зберіганні в пластикових контейнерах або їх нагріванні у мікрохвильовій печі.
У пластикових контейнерах містяться фталати. Вони здатні впливати на розвиток чоловічих статевих органів, сприяти ожирінню і серцево-судинних захворювань.
При виробництві картонного упаковування використовують перфтороалкільні з'єднання. Вони здатні знизити імунітет та впливати на роботу щитоподібної залози, вносячи зміни в метаболізм, процес травлення та розвиток мозку та міцність кісток.
Для сухих продуктів використовують перхлорати – солі перхлоратної кислоти. Вони можуть впливати на стан щитоподібної залози і мозку.

Related

Здоров'я 7645899581767451388

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item