Показали неймовірні фото людей, яких ударило блискавкою

Показали неймовірні фото людей, яких ударило блискавкою

Шанси влучання блискавки в людину становлять 1 із 300 000. Смертю все закінчується лише в 10% випадків, однак здоров'я сильно підриває.
По собі блискавка лишає на тілі шрами, які називають фігурами Ліхтенберга. Утворюються вони внаслідок розриву капілярів. Підбірку фото таких візерунків на тілі людей, які вижили після потужного розряду блискавки, презентував розважальний ресурс Boredpanda.



















Влучаючи в людину, електричний розряд від блискавки лишає після себе не тільки візерунки на шкірі. Він здатен викликати зупинку серця, судоми, пошкодження головного й спинного мозку, амнезію, імпотенцію й зменшення лібідо. Окрім того, постраждати можуть і очі. Так, відомі випадки, коли удар блискавки призводив до розриву сітчатки й помутніння кришталика.
Якщо на тілі людини наявні металеві предмети, на їх місці потужний розряд блискавки здатен лишити опік третього ступеню. Спалах електричної енергії від цього природного явища може навіть позбавити одягу й взуття.
Потужність блискавки може становити 1 млрд вольт. Такий розряд здатен нагріти повітря до 27 760 градусів за Цельсієм. Це в 5 разів більше, ніж на поверхні Сонця.

Related

Здоров'я 3710653348830586216

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item