Американського конспіролога-шанувальника русского мира забанили в інтернеті

Американського конспіролога-шанувальника русского мира забанили в інтернеті
Алекс Джонс
Найбільші інтернет-компанії видалили матеріали Алекса Джонса - одного з найвідоміших прихильників конспірологічних теорій в США і шанувальника російського філософа Олександра Дугіна, а також частого гостя телеканалу Царгород.
Про це повідомляє BBC News.
Apple видалила зі своїх додатків сотні подкастів Джонса і його ресурсу InfoWars. У заяві компанії сказано, що вона не потерпить розпалювання ненависті в публікаціях на своїх сайтах. Facebook також заблокував у себе сторінку InfoWars за використання "мови ненависті".
У понеділок, 6 серпня, стрімінг-сервіс Spotify повідомив, про те, що прибирає шоу Алекса Джонса з лістингу своїх подкастів. У прес-релізі сервісу кажуть, що в компанії з великою серйозністю ставляться до будь-яких скарг на нетолерантну поведінку.
"Після того, як стало відомо про порушення Алексом Джонсом правил Spotify щодо розміщеної інформації, йому був закритий доступ до нашої платформи", - йдеться в заяві компанії.
Джонс неодноразово піддавався критиці за поширення численних теорій змови. У своїх програмах, які Джонс викладає на подкаст-платформи і на Youtube, він не раз стверджував, що теракт 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку був організований урядом США.
Він також стверджував, що масове вбивство в початковій школі в Санді-Хук в 2012 році могло бути інсценовано, а багато жертв, показаних на телебаченні, - це актори. Батьки двох дітей, убитих під час нападу, подали в суд на Джонса, звинувативши його в наклепі і розповсюдженні неправдивих, жорстоких і небезпечних тверджень.
Apple безпосередньо не розміщувала подкастів InfoWars, але вони були доступні мільйонам користувачів iTunes і додатки Podcasts для iOS завдяки особливостям технології поширення подкастів.
На сервісах Apple більше немає посилань на програми виробництва InfoWars Подкаст Алекса Джонса і Військова кімната. Проте серіал "Справжні новини", який також випускає Джонс, як і раніше доступний в iTunes.
Представники Apple заявили в інтерв'ю сайту Buzzfeed News: "У наших правилах чітко сказано, що автори повинні забезпечувати безпечне середовище для кожного користувача. Ми віримо в плюралізм думок і допускаємо існування різних точок зору доти, поки їх прихильники поважають думку інших учасників дискусії".
Деякі інші ресурси також вжили заходів для обмеження доступу до матеріалів InfoWars. Так, в липні YouTube видалив чотири відео з каналу Алекса Джонса, який налічує понад 2,4 млн передплатників. У цих відео Джонс критично відгукувався про мусульманських іммігрантів в Європі і зробив спірні заяви про трансгендерів.
За словами представника YouTube, сервіс давно і послідовно проводить політику захисту від розпалювання ненависті, але InfoWars стверджує, що відео було видалено за критику лібералізму, яка у ньому містилася.
Американський конспіролог - частий гість телеканалу Царгород, який належить мільярдерові Костянтину Малофєєву. Зокрема, він неодноразово з'являвся в програмах філософа та ідеолога створення євразійського союзу Олександра Дугіна.
Джонс розмовляв з Дугіним і в програмах InfoWars. Також він неодноразово прихильно відгукувався про політику президента Росії Володимира Путіна і критикував розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про можливі зв'язки адміністрації Трампа з Кремлем як безпідставне.
Джонса неодноразово звинувачували в роботі в інтересах Росії, а він висміював ці звинувачення в роликах InfoWars.

Related

Події у світі 5563105281339252680

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item