У США підтримали одну з ідей Порошенка

У США підтримали одну з ідей Порошенка

США підтримують створення Єдиної помісної Української православної церкви. 
Про це заявив посол України в Америці Валерій Чалий у інтерв'ю "Укрінформу".
"Питання релігії й церкви не є тією сферою, де державні структури безпосередньо впливають на рішення. Цим займаються саме релігійні організації. І ми маємо консолідовану підтримку православних Церков, по суті, всієї Західної півкулі. І я дуже вдячний за позицію Української Православної Церкви США, за лідерство митрополита Антонія і архієпископа Даниїла, за єдність, яка була продемонстрована буквально днями під час відзначення 100 років заснування УПЦ в Америці. Там були присутні члени Константинопольського Синоду, представники автокефальних Церков різних країн, і в мене склалося дуже позитивне враження після спілкування з ними".
УПЦ США після завершення дискусій підтримують ідею української незалежної Церкви.
Петро Порошенко 17 квітня підписав звернення до Вселенського патріархату з проханням надати томос Українській помісній автокефальній церкві. 19 квітня його підтримала Верховна Рада.
23 червня чотири митрополити УПЦ Московського патріархату з народним депутатом з "Опозиційного блоку" Вадимом Новинським їздили до Стамбула, щоб відмовити Вселенського патріарха Варфоломія надати Українській православній церкві статус помісної. Після 6-годинної розмови за зачиненими дверима Варфоломій не підтвердив надання українській Церкві автокефалії в певні терміни.
Порошенко сподівався, що рішення про томос можуть ухвалити до 1030-річчя хрещення Русі - 28 липня цього року.

Related

Політика 1678789518654180499

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item