Не зрадили присязі: у Луцьку урочисто зустріли 204-ту авіабригаду з Криму

Не зрадили присязі: у Луцьку урочисто зустріли 204-ту авіабригаду з Криму

В Луцьку відбулася урочиста зустріч 204-ої Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна повітряного командування "Захід".
Коли у лютому 2014 року аеродром Бельбек в Криму захопили російські військові, підрозділ не зрадив військову присягу і вийшов на материкову Україну до Миколаєва. Згодом відповідно до постанови Кабміну бригада здійснила передислокацію на луцький військовий аеродром.
Багато військовослужбовців бригади приймали участь в АТО на Донбасі, воювали на позиції "Зеніт" під ДАПом в загоні Повітряних Сил "Дика Качка". Особовий склад продовжує нести бойове чергування з протиповітряної оборони важливих державних об'єктів.























Урочистості розпочалися з підняття державного прапору на Театральному майдані, в центрі міста, та вшанування хвилиною мовчання загиблих учасників АТО / ООС. Слова Божого благословення прозвучали від Митрополита Луцького і Волинського Михаїла. На заході був присутній і екс-командир 204-ї Севастопольської бригади, народний депутат України Юлій Мамчур, який під час окупації Криму Росією вивів підлеглих на територію України.
"Бригади із славетною історією і, впевнений із славетним майбутнім. Нехай буде плідною Ваша нелегка, але така необхідна служба нашій Державі. Переконаний, що бригада наростить свої бойові спроможності і разом з гостинною Волинською громадою впише героїчну сторінку у перемогу над агресором, повернувши захоплені території, включаючи і АР Крим. Впевнений, що ви і надалі будете зразком у виконанні службового обов'язку, прикладом високої професійної майстерності, порядності та патріотизму. Слава Україні!", - з вітальним словом звернувся командир повітряного командування "Захід" генерал-майор Олексій Марченко.
Найприємнішим сюрпризом для авіаторів стали виступи дітей та подарунки від маленьких лучан. Військові кажуть – малюнки дітей, подаровані їм сьогодні, зберігатимуть вдома як нагадування про те, заради чого вони несуть свою службу.
Продовженням заходу став святковий концерт в Палаці культури, в ході якого кращих військовослужбовців було нагороджено відзнаками, грамотами та подяками. Деякі отримали чергові військові звання.
На Львівщині у місті Яворові сьогодні урочисто зустріли військових королівської бригади, які повернулися із зони ООС. Протягом цієї ротації королівська бригада стояла на Горлівському напрямку. У найгарячіших точках зони ООС.

Related

Суспільство 9178734617004260510

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item