Тепер снайпер на фронті отримуватиме 20 тисяч – Порошенко

Тепер снайпер на фронті отримуватиме 20 тисяч
Після рішення Ради нацбезпеки і оборони від 6 вересня снайпер на фронті отримуватиме 20 тисяч гривень.
Про це заявив президент Петро Порошенко під час спілкування з молоддю в рамках поїздки до Вінниці в суботу, передає Інтерфакс-Україна.
За словами президента, змінилася сама система оплати праці українських військовослужбовців.
Так, зазначив Порошенко, в 2014 році мобілізований військовий отримував 600 грн на місяць, і йому треба було відслужити три місяці, щоб отримувати 2 тисячі грн.
"Скільки снайпер отримуватиме зараз, після реалізації позавчорашнього рішення Ради національної безпеки і оборони на фронті? 20 тисяч гривень. 10 тисяч гривень - мінімальна як солдата, і 10 тисяч – доплата за участь в Операції об'єднаних сил. 600 грн і 20 тисяч грн - це масштаб змін, які відбулися в країні", - сказав він.
Порошенко також підтвердив, що цього року влада ухвалить рішення про підвищення мінімальної заробітної плати до майже 4200 грн.
"Чотири роки тому мінімальна заробітна плата була 1000-1200 грн. Потім ми вирішили революційно з 1600 грн підняти до 3200. Це було минулого року. Цього року в кінці бюджетного року ми приймемо рішення поставити майже 4200 грн. І це нечуване зростання зарплати", - зазначив президент.
Однак, за його словами, це робиться не перед виборами.
"Ми це робимо для того, щоб не бути більше країною дешевої робочої сили - у нас інші конкурентні переваги, а українці мають право отримувати гідну зарплату", - сказав Порошенко.
Він також зазначив, що на сьогодні зростає і середня заробітна плата, і коли вона досягне 12-15 тисяч грн за рахунок підвищення ефективності праці, коли люди отримають 400-600 євро, вони перестануть виїжджати на роботу за кордон.
6 вересня Порошенко під час РНБО виступив за підвищення грошового забезпечення українських військовослужбовців мінімум на 30%, а також за належне забезпечення зброєю Збройних сил України.
Цього ж дня РНБО затвердила основні параметри оборонного бюджету країни на 2019 рік, в цілому на потреби сектора нацбезпеки і оборони буде спрямовано понад 5% ВВП.

Related

Суспільство 4636140156385772789

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item