Всупереч С-300: Ізраїль має намір продовжувати операції в Сирії

 Ізраїль продовжить проводити операції в Сирії, заявив Нетаньяху
Ізраїль продовжить проводити операції в Сирії, заявив Нетаньяху
Прем'єр-міністр Ізраїлю Бінямін Нетаньяху заявив, що його країна має намір продовжувати протидіяти спробам Ірану закріпитися в Сирії.
Перед відльотом до Нью-Йорк на засідання Генасамблеї ООН Нетаньяху сказав, що влада країни буде "робити все необхідне для захисту безпеки Ізраїлю", повідомляє Times of Israel.
Офіційно про це рішення оголосив також ізраїльський військово-політичний кабінет з безпеки, зазначивши, що Ізраїль продовжить боротися з військовим закріпленням Ірану в Сирії, зберігаючи при цьому координацію з російськими військовими.
Нагадаємо, 18 вересня Міністерство оборони РФ повідомило про зникнення військового літака-розвідника Іл-20 під час запусків ракет з французького корабля, коли той повертався на базу Хмеймім в Сирії.
Після цього в російському оборонному відомстві заявили, що російський літак був збитий С-200 ППО Сирії. В результаті загинули 15 російських військових.
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу поклав відповідальність за інцидент на Ізраїль, оскільки, згідно із заявою росіян, "російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю".
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що поставки ЗРК С-300 для потреб ППО Сирії не спрямовані проти третіх країн.
Радник президента США Дональда Трампа з питань нацбезпеки Джон Болтон назвав "значною ескалацією" рішення Росії.
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що рішення Росії передати в розпорядження ППО Сирії зенітно-ракетні комплекси С-300 посилить напруженість в регіоні.

Related

Події у світі 2246013882822161466

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item