"Путіна - у відставку!" Всю Росію накрили масові протести

"Путіна - у відставку!" Всю Росію накрили масові протести

У неділю, 9 вересня, по всій Росії пройшли акції протесту проти пенсійної реформи, оголошені опозиціонером Олексієм Навальним.
Демонстрації збіглися з єдиним днем ​​голосування - по всій країні йдуть вибори губернаторів, мерів і депутатів. У Москві, Санкт-Петербурзі і більшості інших міст, де подавалися заявки, акції не були узгоджені місцевою владою, повідомляє Дождь.
У Красноярську протестуючі прийшли до будівлі адміністрації, повідомляють Сібірь.Реаліі. Вони скандували "Путіна - у відставку", "свободу політв'язням".
У Новосибірську сотні мітингувальників влаштували ходу до ОВС, куди доставили координатора штабу Навального Сергія Бойко. ОМОН застосовував кийки і газ. За даними "Тайги.інфо" (кореспондент видання теж отримав удар кийком), затриманих семеро.
По всій країні напередодні і під час мітингів прокотилися затримання. В ході протестів затримані 153 людини. Про це повідомляє сайт правозахисників "ОВС-Інфо". Затримання пройшли в 19 містах РФ.
Так, в Новокузнецьку поліцейські відвезли неповнолітню активістку "Протестного Кузбасу", коли вона виходила з під'їзду.
У Хабаровську затримали 12 осіб, пізніше вісьмох відпустили. Штаб Навального в Хабаровську розповів, що серед затриманих на мітингу була школярка, яка розмахувала прапором Росії. Їй закидають непокору поліції.
У Санкт-Петербурзі бійці Рогвардіі привезли на акцію протесту проти влади протипіхотні загородження - спіралі Бруно.
Як повідомляють ЗМІ, президент РФ Володимир Путін запропонував "пом'якшити" підвищення пенсійного віку для жінок і підняти його до 60 замість 63 років.

Related

Події у світі 6104934470766925277

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item