Як повсякденна косметика вбиває жіноче здоров'я

Як повсякденна косметика вбиває жіноче здоров'я

Користування засобами для макіяжу й догляду за шкірою може призвести до безпліддя й розвитку раку. Усе тому, що в складі повсякденної косметики містяться речовини, здатні викликати гормональний збій.
Бензофенол (BPA), хлорофенол і парабени — складові косметичних засобів, які здатні імітувати жіночі гормони й тим самим підвищувати їх концентрацію в організмі жінки. Саме ці речовини вчені з американського Університету Джорджа Мейсона й знайшли в зразках сечі 143 піддослідних, які погодилися взяти участь у дослідженні. У межах експерименту жінки також здавали кров. Хімічний аналіз підтвердив, що показники рівню естрогена й прогестерону в зданих зразках значно перевищують норму. Пише відоме британське видання Dailymail.
Небезпека подібних змін у гормональному фоні загрожує появою міжменструальних кровотеч, міоми матки, синдрому полікістозних яєчників й раку молочної залози. Також надмір жіночих гормонів може зумовити пошкодження печінки, розвиток доброякісних пухлин уретри й виникнення акне.
Речовини, які здатні імітувати жіночі гормони, є в складі найрізноманітніших косметичних засобів. Приміром, у бальзамах для губ, парфумах, лаках для нігтів і навіть у милі.
Раніше розповіли, наскільки швидше псується косметика на сонці. Виявилося, що утричі. У зв'язку з цим столичний косметолог радить не захоплюватися у спеку макіяжем. Особливо тим, у кого чутлива шкіра.

Related

Здоров'я 2473561272240295979

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item