У РПЦ погрожують розривом з Константинополем у разі надання автокефалії УПЦ

У РПЦ погрожують розривом з Константинополем у разі надання автокефалії УПЦ
Успенський собор Києво-Печерської лаври (ілюстративне фото)
У РПЦ заявили, що розірвуть євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом у разі надання автокефалії УПЦ.
Про це повідомляє Ехо Москви.
"РПЦ розірве євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом у разі надання автокефалії Українській церкві", - повідомив представник РПЦ, митрополит Іларіон у телеефірі.
За його словами, методи церковної дипломатії наразі практично вичерпані.
Він додав, що "Константинополь вчинив з РПЦ підло та підступно, але Російська православна церква залишає йому можливість одуматися".
Нагадаємо, що в межах підготовки до надання автокефалії Православної церкви в Україні Вселенський патріарх Варфоломій І призначив у Київ двох екзархів. У Російській православній церкві назвали це "грубим вторгненням на канонічну територію Московського патріархату".
31 серпня Вселенський Патріарх Варфоломій прийняв на Фанарі главу РПЦ Кирила,  під час зустрічі він оголосив йому про рішення надати автокефалію Українській Церкві.
За словами глави РПЦ Кирила, під час перемовин з Патріархом Варфоломієм нічого секретного не обговорювалося, "не було, нічого такого, що справило б вибух у свідомості".
27 липня, Патріарх Варфоломій в посланні президенту України Петру Порошенку до дня святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України підтвердив своє рішення надати українській церкві Томос про автокефалію.
Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет очікує створення єдиної помісної церкви в Україні до кінця 2018 року.

Related

Суспільство 8914333119319817108

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item