Порошенка позбавили звання почесного громадянина Верони

Порошенка позбавили звання почесного громадянина Верони
Заслуги Порошенка у поверненні картин викликали сумніви у нинішньої влади Верони
Міська рада Верони позбавила Петра Порошенка звання почесного громадянина, присвоєне президентові України на знак подяки за повернення 17 картин, викрадених із веронського музею Кастельвеккіо і виявлених в Україні. Рішення підтримали 28 із 32 депутатів.
Про це повідомила Європейська правда з посиланням на ANSA.
Згідно з рішенням ради, попередня міська адміністрація у травні 2016 року "поквапилася" з присвоєнням Порошенкові звання почесного громадянина Верони.
Представники нинішньої міської влади впевнені, що заслуги Порошенка в поверненні картин сумнівні - розслідування вела місцева влада. Крім того, з цього приводу не було відкритої суспільної дискусії.
Права політична партія Ліга, яка цьогоріч прийшла до влади, тривалий час домагалася позбавити українського президента титулу. Ліга також домагається скасування антиросійських санкцій ЄС.
Нагадаємо, президент Петро Порошенко передав 17 картин Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото та Мантеньї владі Італії. Картини були викрадені з музею Кастельвеккіо у Вероні в листопаді 2015 року та виявлені українськими прикордонниками під час підготовки до переправлення на територію Молдови. Загальна вартість колекції перевищує 16 млн євро.

Related

Події у світі 240069699907047177

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item