"Нехай не переходять межі!" Московська церква пригрозила Константинополю

"Нехай не переходять межі!" Московська церква пригрозила Константинополю
Призначення патріархом Варфоломієм своїх екзархів у Києві в особі архієпископа Памфільского Данила зі США та єпископа Едмондського Іларіона з Канади в УПЦ МП назвали "грубим порушенням" і наголосили, що відповідальність за негативні наслідки такого вчинку буде нести Константинополь.
Відповідну заяву опублікував Відділ зовнішніх церковних зв'язків Української православної церкви. Як відзначили у зверненні, це нібито "суперечить другому правилу Другого Вселенського Константинопольського собору".
В УПЦ цитують текст Другого Вселенського Собору: "Не будучи запрошеними, єпископи нехай не переходять межі за межі своєї області".
Церковники також наголосили, що призначення екзархів відбулося без відома Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія як єдиного канонічного єпископа Києва. "Відповідальність за можливі негативні наслідки події буде лежати на Константинопольському Патріархаті", - сказано в повідомленні.
У свою чергу в Російській православній церкві назвали призначення єпископів "вторгненням" в Україну і заявили, що не залишать це "без відповіді".
''Призначення Константинопольським Патріархом своїх представників-єпископів в Україні - без узгодження з Патріархом Московським і всієї Русі і Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України - є не що інше, як безпрецедентно грубе вторгнення'', - написав глава синодального відділу із взаємин РПЦ з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда в своєму Facebook.
Відзначимо, в п'ятницю, 7 вересня, Константинополь офіційно повідомив про призначення екзархів "у рамках підготовки рішення про надання автокефального устрою Православної Церкви в Україні".
Як писали ЗМІ, раніше на Архієрейському соборі Константинопольської церкви в Стамбулі було прийнято важливе рішення щодо автокефалії в Україні.

Related

Події у світі 9108887777969221202

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item