Таємниця, покрита водою - на дні озера знайшли затоплену церкву


В озері Ізнік в Туреччині знайшли церкву, збудовану близько 390 року нашої ери на честь святого Неофіта Нікейського. В затопленому 1600 років тому християнському храмі хочуть зробити перший в Туреччині підводний музей.
Залишки храму знайшли на дні озера Ізнік в північно-західній частині Туреччини, в провінції Бурса, коли проводили аерофотозйомку місцевості. На знімках чітко видно залишки будови. Вони знаходяться під водою за 50 метрів від берега, повідомляє The Sun.



Археологи вважають, що споруда пішла під воду внаслідок землетрусу, що сталося в цьому регіоні в 740 році. Храм тоді частково зруйнувався. З часом руїни затопило і вони опинилися під водами озера Ізнік.
На місці озера багато століть тому стояло давнє місто Нікея. Знайдений храм міг бути місцем, де проходив Перший Вселенський Собор. Скликав його 325-го року імператором св. Костянтин Великий, вважає Мустафа Шахін, професор археології університету Улудаг в Бурсі.
"Я займався дослідженнями Ізніка з 2006 року. Таку чудову споруду виявив уперше. Коли побачив зображення руїн, що чітко проглядались у водах озера, - був вражений", - каже вчений.
Він вважає, що церкву могли побудувати на вершині язичницького храму Аполлона - грецького і римського Бога сонця.
Професор Шахін сподівається, що за підтримки місцевих чиновників на місці затопленого храму створять перший в Туреччині підводний археологічний музей.
Якщо будівництво розпочнуть цього року, то відкрити для відвідувачів музей зможуть 2019-го, вважає Шахін.
В інтернеті показали фото військової техніки, яка лежить на дні морів та океанів. На фото показали літаки, танки та кораблі часів Другої світової війни.

Related

Цікаво 3327413504890833034

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item