Російський агент допоміг Британії вийти на підозрюваних в отруєнні Скрипалів - ЗМІ

Російський агент допоміг Британії вийти на підозрюваних в отруєнні Скрипалів
Британська розвідка вийшла на Петрова і Боширова завдяки інформації від російського агента
Британській розвідці вдалося вийти на підозрюваних в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії завдяки даним від завербованого російського агента, повідомляє Daily Express.
За інформацією видання, кодове ім'я завербованого агента - Аполлон. Він нібито працював у посольстві Росії в Римі, де займався збором секретних даних про діяльність НАТО.
Коли на нього вийшли агенти Мі-6, Аполлон заявив про бажання емігрувати через невдоволення політикою президента Росії Володимира Путіна.
На початку квітня Аполлона вивезли до Великої Британії, де він розповів про "міжнародну шпигунську мережу Москви" і впізнав ймовірних учасників отруєння в Солсбері - Олександра Петрова і Руслана Боширова. Він підтвердив, що Петров і Боширов є працівниками військової розвідки Росії, і назвав їхні справжні імена.
Видання зазначає, що розвідка Великої Британії чотири місяці перевіряла зв'язку та маршрути ймовірних агентів ГРУ і тільки після цього частково розкрила інформацію про них.
Нагадаємо, 5 вересня поліція Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів.
За даними британських правоохоронців, ними є громадяни РФ Олександр Петров і Руслан Боширов.
Також були опубліковані фотографії підозрюваних росіян.
Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що підозрювані в отруєнні росіяни працювали на російську військову розвідку.
Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок (радянського виробництва) в березні 2018 року. За даними Лондона, за отруєнням Скрипалів стояла Росія. Екс-агента і його дочку вже виписали з лікарні після проведення успішного лікування.
В кінці липня подібний інцидент стався в Еймсбері, за 15 км від Солсбері, де зі свого будинку були госпіталізовані 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджесс. Пізніше стало відомо, що жінка померла в лікарні. Чоловік же отямився після "невеликого, але вагомого поліпшення".
За даними експертів, пара також зазнала впливу речовини Новачок.
У поліції заявили, що робочою лінією того, що сталося, вважається нецілеспрямований замах. Швидше за все, пара британців постраждала від залишків речовини Новачок, яким були отруєні колишній офіцер ГРУ і його дочка.

Related

Події у світі 5275813934806107897

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item