Луценко після наради з Аваковим відрядив до Одеси своїх підопічних розслідувати черговий замах на активіста

Луценко після наради з Аваковим відрядив до Одеси своїх підопічних розслідувати черговий замах на активіста
До Одеси з Києва вилетіла "посилена група правоохоронців", щоб допомогти у розслідуванні нападу на одеського активіста Олега Михайлика.
Про це у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.
"У зв'язку з черговим нападом на активістів в Одесі провів нараду з Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Сьогодні посилена група правоохоронців з Києва вилетіла до Одеси", - написав він.
Луценко додав, що ситуацію в області (в тому числі і з нападами на активістів) проаналізують на спільній координаційній раді правоохоронних органів у першій декаді жовтня.    
Як пояснила "Українській правді" речник генпрокурора Лариса Сарган,"посилена група правоохоронців" складається зі слідчих і прокурорів.
"Слідчі і прокурори з центрального апарату посилять групу слідчих Одеської області для того, щоб швидше розслідувати цю справу (напад на Михайлика – ред.)", - сказала вона.
Сарган не змогла уточнити, скільки осіб полетіли до Одеси, але зазначила, що працюватимуть вони доти, доки не буде розкритий злочин.
Як повідомив начальник поліції Одеської області Дмитро Головін, слідство у справі замаху на Михайлика розглядає вже п’ять можливих версій (раніше повідомлялося про чотири).

"Перша версія пов’язана з його громадською діяльністю. Друга – з проблематикою по "Золотому берегу" (Олег Михайлик виступав з протестними акціями, як ошуканий вкладник). Третя – пов’язана з проблематикою по авторинку "Успіх". Четверта – особисті стосунки. І п’ята – замах скоєно невстановленими особами із хуліганських мотивів", - зазначив Головін.

Він додав, що для розкриття злочину проти активіста створено "посилену слідчо-оперативну групу під процесуальним керівництвом прокуратури".
Головін також наголосив, що слідство готове співпрацювати з громадськими активістами. 
Як повідомлялося, ввечері 22 вересня в Одесі у дворі будинку стріляли в Олега Михайлика – громадського активіста, лідера одеського осередку партії "Сила Людей". 
У партії вважають, що до нападу може бути причетний мер Одеси Геннадій Труханов, акції проти діяльності якого проводив Михайлик.  

Related

Події в Україні 3189606773252346865

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item