Настала черга України. Вселенський патріарх відкинув погрози Москви через автокефалію для Києва

Вселенський патріарх відкинув погрози Москви через автокефалію для Києва
Варфоломій I прямо заявив, що не сприймає погрози Москви
Вселенський патріарх Варфоломій вкотре підтвердив, що не має наміру відмовлятися від свого рішення надати автокефальний статус Українській православній церкві, а також що Вселенський патріархат не сприймає погроз у цій справі.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посилання на грецький сайт православної інформації Orthodoxia.Info.
За цим повідомленням, опублікованим 23 вересня, під час служби Божої патріарх, вітаючи присутнього на ній чеського богослова, згадав про Православну церкву Чеських земель і Словаччини як про найновішу наразі з автокефальних православних церков (Вселенський патріархат проголосив її автокефалію 1998 року – ред.). При цьому Варфоломій додав: "Тепер настала черга України, яка отримає статус автокефалії, як я сподіваюся вже довгий час, незважаючи на наявні реакції, і так буде, бо це її право".
Варфоломій при цьому чітко заявив, що, з одного боку, Україна має право отримати статус автокефалію, а з іншого, Вселенський патріархат має виключне право надавати автокефалію і надавав її всім новим православним церквам, починаючи з Російської в 16-му столітті, йдеться в публікації.
А відповідаючи на критику і погрози з Росії через те, що Вселенський патріархат нібито не має відповідних повноваження, щоб одноосібно вирішувати це питання, Варфоломій заявив: "Ми не боїмося погроз!"
"Вселенський патріархат не погрожує і не сприймає погроз, але послідовно йде вперед, виконуючи свою місію відповідно до священних канонів і здійснюючи і поважаючи свої привілеї, надані йому правилами вселенських соборів. Від цих правил вселенських соборів і привілеїв, наданих вселенськими соборами першопрестольній Константинопольській церкві, ми не відступимо, ми поважаємо і дотримуємося їх, і ми також будемо застосовувати їх у випадку з Україною і деінде, коли це буде потрібно", – наводить слова Варфоломія сайт Orthodoxia.Info.

Related

Події в Україні 4071324180389292035

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item