США готові допомогти Україні з обороноздатністю

США готові допомогти Україні з обороноздатністю
Запуск ПТРК Javelin

Спроможність української держави протистояти військовій загрозі покращилася, але ще є прогалини, заявив Волкер.

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що Вашингтон готовий покращувати обороноздатність української держави. Про це Волкер заявив 15 вересня на брифінгу в кулуарах конференції YES-2018, повідомляє Інтерфакс-Україна.
За словами представника Держдепу, в української обороноздатності "все ще існують прогалини".
"Тепер ми готові покращувати обороноздатність. Хоча вона, звичайно, вже посилилася, але все ще є прогалини. Ми готові сісти з Україною й обговорити, які вони мають потреби", - заявив Волкер.
Він також додав, що Україні варто нагадувати людям, які залишилися на непідконтрольній Києву частині Донбасу, що "уряд вважає їх громадянами країни".
"Україні, можливо, необхідно подумати над тим, щоб збільшити число співробітників на пропускних пунктах, знайти нові шляхи для доступу до пенсій для найбільш вразливого населення. Люди на Донбасі мають знати, що уряд України вважає, що вони є громадянами країни", - зауважив Волкер.
Наприкінці 2017 року американський президент Дональд Трамп схвалив рішення про поставки Україні летальної зброї. Досі передбачалося, що українська сторона зможе отримати лише оборонне озброєння.
1 березня Держдеп ухвалив продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів. Американське посольство в Україні повідомляло, що витрати були покриті з бюджету США.
Крім того, Україна отримала великокаліберні снайперські гвинтівки M107A1, боєприпаси, а також супутні деталі й аксесуари до них на 41,5 мільйона доларів. У травні Національна гвардія одержала 500 гранатометів RSRL-1.
Також Україна очікує на поставку американських катерів, які мають посилити українські можливості в Чорноморському басейні.

Related

Події у світі 4997134609214292147

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item