Виявили підпільний "водопровід" до Криму

Виявили підпільний "водопровід" до Криму
Правоохоронці виявили підпільний трубопровід для транспортування води в анексований Крим із території Херсонської області.
Свердловина розташована за 15 метрів від лінії розмежування, повідомляють в Генеральній прокуратурі.
За попередньою інформацією, замаскована пластикова труба була прокладена до 2014 року і веде до промислового підприємства.
"Під час досудового розслідування кримінального провадження стосовно ЗАТ "Кримський Титан", були проведені обшуки за місцем розташування двох свердловин у Каланчацькому районі, які, згідно з технічною документацією, призначалися винятково для видобутку підземних вод і їх поставки на вказане підприємство. За результатами обшуків було виявлено, що від однієї зі свердловин проходить прихований трубопровід через лінію розмежування з окупованої території в напрямку заводу ПрАТ "Кримський Титан". За допомогою труб здійснювалася прихована і необлікована подача води", - повідомили в Генпрокуратурі.
Ймовірна потужність виявленої врізки в одній зі свердловин - 250 кубометрів води на годину.
Під час слідчих дій поставки були зафіксовані і припинені. Прокуратура встановлює осіб, які можуть бути причетні до обладнання цього "водогону".
Росія намагається використати екологічну катастрофу в Криму для повернення води на півострів. РФ активно розкручує це питання. Однак Україна ніколи не відновить водопостачання на територію, де написано "Крим, Росія".

Related

Події в Україні 3031948501899926525

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item