Волкер: Москва досі вважає, що може вказувати Україні, чи вступати їй в НАТО

Москва досі вважає, що може вказувати Україні, чи вступати їй в НАТО
У Кремлі досі вважають, що мають право вказувати Україні, Грузії та іншим державам, що їм не варто приєднуватися до Північноатлантичного альянсу.
Про це розказав спеціальний представник США в питанні переговорів щодо України Курт Волкер під час виступу в четвер у "Атлантичній раді", повідомляє Укрінформ.
"Росія продовжує зберігати образ мислення, що вправі вказувати іншим країнам, чи можуть вони приймати рішення (щодо приєднання до НАТО – ред.)", - зазначив американський дипломат.
Натомість це рішення країни мають приймати самостійно, наголосив він.
Це, за його словами, сталося, зокрема, у випадку України і Грузії.
"Захід має кардинально іншу думку. Ми вважаємо, що ці країни повинні самостійно приймати рішення, якого вони прагнуть", - підкреслив представник США.
Він назвав це "фундаментально різними ментальними підходами".
Водночас, Волкер нагадав, що в НАТО існує чіткий принцип – напад на одного означає напад на всіх, і це об'єднує інтереси безпеки всіх країн Альянсу. Це не є агресією або загрозою, це є обороною, наголосив Волкер.
Він також назвав "помилковим" підхід, що Україна і Грузія не можуть стати членами Північноатлантичного альянсу тільки через те, що їхня територія є частково окупованою з боку Росії.

Related

Події у світі 8672085556954539531

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item