Любите шоколад і робите все в останній момент - 10 ознак генія

Якщо ви не були відмінником у школі, це зовсім не означає, що ваші розумові здібності гірше, ніж в інших. Більш того, багато людей навіть не підозрюють про те, наскільки вони розумні.
Ваші незвичайні звички розкажуть про ваш розум, а може навіть геніальність, пише infonic.ru
Ознаки розумної людини
1. Ви визнаєте, що багато чого не знаєте

Любите шоколад і робите все в останній момент - 10 ознак генія
Люди, які не бояться проявити самокритичність, набагато розумніші. Розумні люди визнають свої недоліки і розуміють, що їм ще багато що треба вивчити.
Психологи попросили студентів пройти тест, а потім порівняли їх результати з їх думкою про правильність своїх відповідей. Виявилося, що ті, хто набрав менше балів, перебільшували свої заслуги, в той час як студенти, які набрали найбільше балів, вважали, що виконали тест гірше, ніж насправді.
2. Ви дуже допитливі

Вчені з'ясували, що люди з високим рівнем IQ з дитинства були дуже допитливі і залишалися відкриті новим ідеям, коли подорослішали.
Інтелект і цікавість нерозривно пов'язані. Розумні люди цікавляться не тільки повсякденними дрібницями, але й задаються глобальними питаннями, розмірковуючи на філософські теми, такі як сенс життя та Всесвіту.
3. Ви закінчуєте речення за іншими

Якщо ви здатні передбачити, що може сказати людина або зрозуміти, що вона відчуває, це вказує на високий емоційний інтелект.
Уміння поставити себе на місце іншого і вловити емоції оточуючих дозволяє вам подивитися на світ з точки зору іншої людини. Такі люди більш відкриті до спілкування і до нового досвіду, що позитивно впливає на інтелект.
4. Ви володієте хорошим самоконтролем

Група психологів з Єльського університету перевірила, як самоконтроль пов'язаний з інтелектом. Вони дали учасникам пройти тест на інтелект і запропонували грошову винагороду. Учасники мали вибір: отримати гроші відразу або почекати, і отримати більшу суму. Виявилося, що у тих, хто вирішив почекати, в цілому результати за тестами на інтелект були кращими.
Якщо ви схильні зважувати всі за і проти, і здатні утриматися від імпульсивних рішень, можливо, час визнати в собі генія.
Яка людина розумна
5. Ви маєте широкі погляди

Розумні люди схильні дивитися на речі з різних кутів зору, а не просто приймати одну точку зору, як єдино вірну. Вони формулюють свою думку, ретельно розглянувши різні варіанти, замість того, щоб робити поспішні висновки.
Вони відкриті новим ідеям, що підвищує рівень їх інтелекту. Це однак не означає, що вони довірливі, або їх легко схилити до іншої точки зору. Такі люди впевнені в своїй думці, і ними, насправді, важче маніпулювати.
6. Ви любите шоколад

Справа в тому, що шоколад впливає на функції мозку, такі як пам'ять, увага і обробка інформації, бо какао в шоколаді містить сполуки флаваноли, які покращують розумову діяльність. Якщо ви будете з'їдати невеликий шматочок шоколаду щодня, то з часом це позитивно вплине на ваші розумові здібності.
7. Ви схильні відтягувати час

Ви навряд чи відчуваєте себе розумним, коли відкладаєте все до останньої хвилини, однак вчені вважають, що все навпаки.
Якщо ви часто відтягуєте час, це означає, що ви ретельно все обмірковуєте, не поспішайте з висновками і не шукайте легкого рішення. Розумним людям властиво зволікати, бо вони витрачають багато часу на те, що вважають більш важливими, і відкладають менш істотні справи.
Не варто вважати прокрастинацію марною тратою часу, адже навіть вчені довели, що такі звички, як малювання каракулей і витати в хмарах також є показниками розуму.
8. Ви не любите сторонній шум

Якщо ви вважаєте за краще працювати в повній тиші, можна сказати, що у вас є щось спільне з Чарльзом Дарвіном, Францем Кафкою і Антоном Чеховим. Багато геніїв могли працювати тільки в повній тиші і часто скаржилися на те, що не можуть відволіктися від стороннього шуму.
Якщо вас турбують розмови, звуки кроків, жування та інші шуми, ваш мозок влаштований по-особливому. Вчені перевірили вміння приймати рішення у 100 різних людей. Ті учасники, кому було складно відключитися від сторонніх шумів, частіше обирали інноваційні, творчі рішення. Фахівці прийшли до висновку, що люди яких відволікає шум, здатні одночасно концентруватися на різні стимули, а значить у них краще розвинене творче мислення.
9. Ви здатні зв'язати незв'язані між собою явища

Якщо ви бачите систему і закономірності, непомітні для інших, ви володієте творчим розумом. Багато людей бачать певні схеми, але розумні люди швидше їх вловлюють і часто бачать їх у всьому.
Здатність встановлювати зв'язки між несумісними речами також вказує на розвинений інтелект. Це означає, що ви неупереджені і не дивитеся на все буквально.
10. Вам подобається власна компанія

Якщо, перебуваючи на самоті, ви не відчуваєте відчуття нудьги або страху, ніби ви пропускаєте щось важливе, ви напевне володієте великим розумом.
На думку психологів, люди, яких цілком влаштовує перебування на самоті, розумніші. Крім того, якщо ви розмовляєте самі з собою, це також є ознакою геніальності. Повторення думок вголос допомагає закріпити їх у мозку. Тому не варто вважати себе божевільним.
Дослідження американських вчених показало, що класична головоломка "Тетріс" може справити позитивний вплив на розвиток мозку людини. В результаті проведених тестувань було виявлено, що, незважаючи на відносно простий сенс гри в порівнянні з існуючими на сьогоднішній день комп'ютерними іграми, регулярна практика гри в "Тетріс" може збільшити обсяг сірої речовини в мозку гравця і поліпшити його здатності до мислення.
В результаті проведених експериментів, мозок випробовуваних, які грали в неї по півгодини в день протягом трьох місяців, зазнав деяких змін в областях, пов'язаних з рухом, критичним мисленням, міркуванням, мовою і обробкою інформації.

Related

Цікаво 7490871896454175772

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item