США готуються пред'явити звинувачення Ассанжу - ЗМІ

США готуються пред'явити звинувачення Ассанжу
Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж
Газета The Wall Street Journal повідомляє, що Міністерство юстиції США готується до того, щоб пред'явити звинувачення засновнику Wikileaks Джуліану Ассанжу.
Повідомляється, що прокурори публічно звинуватять Ассанжа в порушенні закону про шпигунство, який має на увазі покарання за поширення інформації, що має відношення до національної безпеки.
Метою американського уряду є видворити Ассанжа з посольства Еквадору в Великій Британії.
Адвокат Ассанжа Баррі Поллак заявив, що нічого не чув від влади щодо кримінальної справи.

Джуліан Ассанж - австралійський журналіст, який заснував у 2006 році організацію WikiLeaks. На її сайті розміщені секретні документи і матеріали, що викривають різних світових лідерів.
У 2010 році шведські правоохоронні органи звинуватили Ассанжа в сексуальних домаганнях і згвалтуванні і звернулися до Великої Британії з вимогою про екстрадицію. У 2012 році британський суд ухвалив заарештувати й видати Ассанжа Стокгольму. Тоді засновник WikiLeaks сховався в посольстві Еквадору в Лондоні, отримав притулок і не покидав його територію протягом останніх шести років.
Сам Ассанж вважає, що Швеція має намір видати його США, де йому загрожує довічне ув'язнення за публікацію в WikiLeaks секретних документів.

Related

Події у світі 8744340179540449285

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item