В Азовському морі ФСБ знову затримала катер з українськими рибалками

В Азовському морі ФСБ знову затримала катер з українськими рибалками
Російські прикордонники заявляють про затримання в Азовському морі в акваторії Єйська українського рибальського катера "за порушення правил рибальства".
Про це заявила прес-служба прикордонного управління ФСБ Росії по Краснодарському краю в понеділок, повідомляє "Інтерфакс".
"Іноземний маломірний плавзасіб було виявлено в районі Єйської коси. Його затримали і доставили в порт Єйськ. У моторному катері типу "Тунець" були виявлені понад 240 кг риби, включаючи 17 особин забороненого до вилову судака, а також десяток сіток", - йдеться в повідомленні.
На цей час, наголошується в повідомленні, за порушення правил рибальства (ч. 2 ст. 8.37 КоАП РФ) капітана затриманого судна притягнуто мировим судом Єйська до адміністративної відповідальності.
Йому призначено штраф в сумі 5 тисяч рублів. Крім цього, за рішенням суду, плавзасіб і знаряддя промислу конфісковані.
Як відомо, 6 місяців тому Росія запровадила новий режим інспекції суден, які прибувають з або до українських портів у Азовському морі.
Це призвело до значних затримок і збільшення витрат з боку українських експортерів та суден, які курсують під прапорами країн ЄС.
Разом з цим Росія почала перекидання військових суден до Азовського моря у значній кількості, і Україна відповіла нарощуванням військових можливостей.
Європейський парламент 25 жовтня схвалив резолюцію про порушення Росією міжнародного права в Азовському морі. Резолюція закликає держави-члени ЄС чітко заявити, що цілеспрямовані санкції проти Росії будуть посилені у разі подальшої ескалації конфлікту в Азовському морі.
У МЗС України відзначали, що денонсація договору з Росією по Азовському морю може привести до нового територіального спору.

Related

Події в Україні 3942851731165750213

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item