В ООН схвалили новий проект резолюції щодо Криму

В ООН схвалили новий проект резолюції щодо Криму
Засідання Третього комітету Генеральної асамблеї ООН

Документ повинен пройти загальне голосування в рамках 73-ої сесії Генеральної асамблеї ООН в грудні.

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН у четвер, 15 листопада, підтримав резолюцію "Положення в сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна", яку ініціювала українська делегація. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що резолюцію підтримали 67 держав, проти проголосували 26, утримались 82 делегати.
Держави, які голосували ПРОТИ 🇺🇦 резолюції:

Документ, зокрема, підтверджує незаконність анексії Криму Росією і визначає як "порушення міжнародного права".

Резолюція закликає всі міжнародні організації та спеціалізовані установи системи ООН при згадці Криму в своїх офіційних документах, повідомленнях і публікаціях використовувати формулювання "АР Крим та місто Севастополь, Україна, тимчасово окуповані РФ" і рекомендує те ж саме всім державам і іншим міжнародним організаціям.
У документі наголошується на необхідності негайного звільнення українськихгромадян у Криму та на території Росії. У зв'язку з цим окремо згадуються справиОлега Сенцова, Володимира Балухи, Еміра-Усеіна Куку та інших політичних в'язнів.

Крім того, комітет закликає Росію вжити всіх необхідних заходів, щоб негайно покласти край порушенням і утискам прав людини стосовно жителів Криму, а також поважати закони, що діють в Україні, і скасувати закони, введені в Криму Російською Федерацією.

Згідно з резолюцією, Третій комітет Генасамблеї ООН також засуджує незаконне встановлення РФ законів, юрисдикції і управління в окупованому Криму і вимагає, щоб Росія дотримувалася зобов'язання за міжнародним правом щодо поваги законів, що діяли в Криму до окупації.
Нагадаємо, президент Петро Порошенко в серпні доручив дипломатам підготувати нову резолюцію щодо Криму.

Related

Події у світі 103683128067848410

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item