Як пишні сідниці впливають на здоров'я

Британські вчені переконують: зайва вага на стегнах та сідницях корисна для здоров'я, бо захищає від деяких хвороб серця і порушень метаболізму.
Жировий прошарок на стегнах вбирає шкідливі жирові кислоти і містить протизапальну речовину, яка запобігає закупорці артерій, пише bbc.com
Група дослідників з Оксфордського університету каже, що великий зад - набагато краще для людини, ніж зайва вага довкола талії, яка жодним чином організм не захищає.
Вчені навіть шукають методи навмисного нарощування жирового прошарку сідниць. А в майбутньому лікарі, ймовірно, рекомендуватимуть пацієнтам перерозподіл жирової тканини в стегна і сідниці, щоб захистити організм від серцево-судинних хвороб і порушень обміну речовин на зразок діабету.
Дослідники також застерігають, що надто мала кількість жиру на стегнах може призвести до серйозних розладів обмінних процесів на зразок синдрому Кушінга (хвороба надниркових залоз).
Не вага, а форма тіла
Як пишні сідниці впливають на здоров'я
Кім Кардаш'ян не припиняє радувати прихильників своїми пишними формами
Статистика свідчить, що жир у стегнах і сідницях розсмоктується набагато повільніше, ніж у талії.
Хоча це може видаватися комусь небажаним явищем, насправді воно є корисним, бо коли жири швидко розщеплюються, внаслідок цього вивільняється велика кількість цитокінів, які можуть викликати в тілі запальні процеси. Ці цитокіни пов'язують із серцево-судинними хворобами, інсулінорезистентністю та діабетом.
Сідничний жир, який спалюється повільніше, виробляє також у великій кількості гормон адіпонектин, який захищає артерії і сприяє оптимізації вмісту цукру в крові та спалюванню жирів.
Для порівняння, якщо зайва вага зосереджена на животі і форма тіла є круглою, яблукоподібною, то ризик захворіти на діабет чи серцеві розлади набагато вищий.
Науковий співробітник Оксфордського університету Константінос Манолопулос каже, що форма тіла в цьому контексті є визначальною: "Форма тіла має значення, бо від неї залежить, де саме відкладається жир. Жир у стегнах і бедрах - добре для вас, а на животі - погано."
Від додає, що в ідеалі, за умови гладенького живота, що більше жиру в стегнах і сідницях, то краще. Але визнає, що "на жаль, практично неможливо уникнути одного без іншого".
Лікарі наголошують, якщо ви маєте зайву вагу, збільшені розміри талії, то важливо поміняти стиль життя, дієту - і зменшити ризик серцевих хвороб."
2015 року в світі зробили стільки пластичних операцій з корекції сідниць, що Американське товариство пластичних хірургів назвало 2015-ий "Роком заду".
Мистецтвознавець Келлі Гров'є вирішив дослідити історію захоплення "м'яким місцем". "Ми живемо у Добу Заду, - каже він. - Якщо XVIII століття за його одержимість інтелектом і раціо прозвали Добою Розуму, то сьогодні, здається, нас надихає дещо інше. Сідниці захопили культурну свідомість, а їхній оголений вигляд здатний щоразу "підривати" інтернет. Ми оспівуємо їх у піснях, ніби це - якесь вічно невдоволене божество, яке потрібно улестити. Ми створили із заду такий фетиш, що готові лягати під ніж хірурга, аби довести його форму до абсолютної досконалості".

Related

Здоров'я 1550398997946119468

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item