Найкращий боксер світу Василь Ломаченко проведе історичний бій

Найкращий боксер світу Василь Ломаченко проведе історичний бій

Вранці, 9 грудня, чемпіон світу за версією WBA (Super) у легкій вазі, 30-річний українець Василь Ломаченко проведе 13-й бій серед професіоналів. 
Зустрінеться з 29-річним пуерториканцем, володарем титулу WBO Хосе Педрасою. Бій пройде на арені "Madison Square Garden Theater" в Нью-Йорку, США. Gazeta.ua виділяє деякі важливі деталі поєдинку, а починаючи орієнтовно з 5:00 год. 9 грудня проведе текстову онлайн трансляцію.
Перший об'єднавчий
Для уродженця Білгород-Дністровського, що на Одещині, 11 із 12-ти поєдинків на профі-ринзі мали статус чемпіонських. Він підкорив три вагові категорії, у яких ставав чемпіоном світу. Прийшла черга зробити ще один запис в історію. Це буде перший об'єднавчий поєдинок для українця.
Хто такий Педраса
Пуерториканський боксер провів непогану любительську кар'єру. У 2009 році став віце-чемпіоном світу у легкій вазі в Мілані. Ломаченко там виграв золоту медаль у нижчій – напівлегкій вазі. З 2011 року виступає серед професіоналів. В період з 2015 до 2017 року був чемпіоном IBF у другій напівлегкій вазі. Під час третього захисту програв титул американцеві Джервонті Девісу – технічним нокаутом в сьомому раунді. В попередньому поєдинку – у серпні цього року – переміг за очками чемпіона світу за версією WBO у легкій вазі, мексиканця Раймундо Бельтрана і став чемпіоном у другій ваговій категорії.
В якому раунді
Українець є абсолютним фаворитом бою. Він поступається суперникові хіба що в антропометрії. У зрості за різними даними від трьох до п'яти см і в розмаху рук – 13-14 см. В плані боксерської майстерності суперники перебувають у різних лігах. Насправді питання стоїть, в якому раунді Ломаченко переможе нокаутом або Педраса стане черговим його суперником, який скаже "no mas" (досить). Прогнозуємо, бій закінчиться десь у 7-8 раундах.
Травми
Ломаченко у двох попередніх поєдинках – з тайцем Чонталарном Пірійяпіньйо у 2014 році і Хорхе Лінаресом цьогоріч - зазнавав травм і значну частину часу боксував однією рукою. Саме травма чи її рецидив - єдине, що може завадити перемозі українця над Педрасою. Навіть фактор "lucky punch" (щасливий удар) розглядати не доводиться.
Що дасть цей бій
Перемога, особливо яскрава і нокаутом, зміцнить Ломаченка у статусі найкращого боксера світу незалежно від вагової категорії. Таким його вважають переважна більшість найавторитетніших боксерських видань. Але Педраса – не те ім'я, перемога над яким збагатить боксерську спадщину українця і покращить його актуальні позиції у глобальному контексті. Будь-який поєдинок нині для Ломаченка насправді є проміжним перед "боєм в історію" з американцем Майкі Гарсією.
Будь-який поєдинок нині для Ломаченка насправді є проміжним перед "боєм в історію" з американцем Майкі Гарсією
Атлетична комісія штату Нью-Йорк озвучила офіційні гонорари учасників вечора боксу. Ломаченко отримає $1 млн., Педраса – $350 тис. Але, за даними ESPN, українець отримає близько $2 млн., пуерториканець – близько $1 млн.

Related

Спорт 9054094926711953089

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item