10 ознак людини, яка не здатна любити

10 ознак людини, яка не здатна любити

Виявляється є люди, які просто не здатні любити іншу людину. Багато хто вважає, що вони не люблять інших, тому що занадто люблять себе.

Але це не так. Насправді вони не люблять себе, вони себе ненавидять. Вони вимагають любові від інших, щоб насичуватися цією любов'ю, але не можуть нічого дати натомість.
І хоча вони можуть закохатися, вони не здатні утримати це почуття, тому що їм не вистачає потрібного спектру емоцій і сприйняття, щоб відчути і віддати любов.
Про деякі характерні ознаки того, що людина нездатна любити і дарувати це почуття безмежно і беззастережно, пише infonic.ru.
Чоловіки і жінки, які не здатні любити:

1. Звинувачують інших
Люди, нездатні любити, мають схильність звинувачувати в своїх проблемах інших. Їм не вистачає розуміння того, що вони самі можуть бути джерелом проблем.
Їм властива обмеженість світогляду, і вони зосереджені лише на тому, яку користь їм особисто принесуть дані стосунки. Вони рідко задаються питанням, чи винні вони в тому, що все пішло не так, як планувалося.
2. Не несуть відповідальності за свої помилки і провини
Ті, кому не вистачає здатності всією душею любити когось, як правило, рідко замислюються над тим, що вони теж впливають на ситуацію або стосунки.
Знову ж для того, щоб зізнатися в якихось помилках людина повинна володіти певною самосвідомістю і розумінням себе. Люди, які не можуть любити, часто шукають відмовки за свою поведінку. "Я був п'яний, не сприймай це на свій рахунок", "Зазвичай я так не поводжуся" або "Ти так мене розлютила" - ці фрази часто використовують люди, які не навчилися пояснювати свою поведінку.
3. Швидко кидають

Вони просто кидають щось або когось, якщо людина більше не приносить їм користі. Вони рідко замислюються про іншу людину, і це їх не дуже турбує.
Коли щось не має для них практичної мети, їх інтерес до людини або стосунків просто гасне.
4. Не виносять того, хто краще за них
Вони заздрять будь-кому, кого вони вважають кращими за себе, впадають в лють, коли інша людина їх в чомусь перевершує, особливо коли це стосується партнера.
5. Нетерпимі до недосконалостей інших
Оскільки самі вони прагнуть до досконалості, то очікують цього й від інших. Партнеру такої людини дуже складно відповідати всім очікуванням, тому стосунки стають важкими і хворими.
6. Використовують інших для досягнення своїх цілей

Такі люди потребують підживлення - захоплення, підтримки і схвалення, на яких тримається їх самоповага. Партнер для них як парашут для парашутиста. Вони його використовують, поки він їм потрібен, а коли необхідність зникає, просто забувають про нього.
7. Маніпулюють іншими
Такі люди використовують непрямі методи для маніпулювання іншими. Робиться це в основному зі страху втратити своє підживлення. Вони можуть маніпулювати, принижувати і применшувати ваші гідності, щоб ви залишалися в їх влади і продовжували підживлювати їх его.
8. Завжди чимось незадоволені
Людина, нездатна любити, живе за принципом "мені завжди потрібно більше". Коли вона отримує те, що потрібно, то вирішує, що це недостатньо добре для нього і переключає свою увагу на нову мету.
Її бажання постійно змінюються. Їй складно утримати інтерес досить довго, а рішення рідко бувають остаточними. Укупі з дуже матеріалістичної натурою така людина ніколи не буває задоволеною.
Це буде постійно виснажувати партнера і тримати стосунки в напрузі. Ви будете намагатися задовольнити потреби партнера, але при цьому відчувати, що ніколи не зможете йому догодити. Зрештою, вам буде здаватися, що ви не заслуговуєте бути з таким як він. Але це не любов, а гра, де ви граєте за його правилами.
9. Не дбають про почуття інших

Така людина часто зачіпає або ранить почуття інших людей, часом навіть не розуміючи цього. Для партнера це означає нескінченну низку образ і принижень, яка триватиме доти, доки він не вирішить піти. Вам доведеться звикнути тримати свої емоції під контролем. Якщо ви спробуєте щось заперечити, все сказане обернеться проти вас.
10. Домінують
Ті, хто не вміють любити, завжди намагаються контролювати своїх партнерів. Вони використовують безліч тактик, щоб управляти життям того, хто з ними поруч.
Іноді ці маніпуляції такі витончені, що ви починаєте вірити в те, що це справжній злодій - ви, і вам неймовірно пощастило, що вас терплять. Зрештою, ви стаєте рабом їх вимог і втрачаєте контроль над стосунками.
Чоловіча маніпуляція - особливий вид поведінки чоловіків, коли вони провокують інших людей, як чоловіків, так і жінок, діяти як вигідно їм. Чоловіча маніпуляція часто продумана, системна і логічна, на відміну від жіночої, яка більшою мірою інтуїтивна і спонтанна. Іншими словами, жінки, скоріше, примхливі, як діти, і маніпуляції в них такі самі. У той же час чоловіки-маніпулятори в особистих стосунках поводяться так само, як і в кар'єрних боях - жорстко, хитро, за допомогою нечесних прийомів і всіляких хитрощів.
4 типи чоловічих маніпуляцій:
- Матеріальні ( "Якщо хочеш щось отримати - потрібно робити ось це" або "Я тобі даю щось, а ти живи ось так");
- Емоційні (довге мовчання, зменшення кількості дзвінків, смс, скорочення часу, проведеного разом, відсутність спільного відпочинку, відсутність публічної похвали партнера);
- Інтелектуальні ( "Ну як можна цього не знати ?!", "Треба ж бути такою дурепою!", "Ти що, в школі не навчалася?" і т.д.);
- Фізичні (відсутність ласки і тілесного контакту, "шаблонний секс", мінімізація обіймів, "фізичний холод").

Related

Цікаво 374452893675301929

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item