Вчені дізналися, від чого залежить вік першого сексу

Вчені дізналися, від чого залежить вік першого сексу

І причина зовсім не у вихованні. Кожне покоління звинувачує подальше в розбещеності: "Ми такими не були, ми були скромніші".
Та все зовсім не так. Молодих та ранніх вистачало завжди. І поки одні сиділи за підручниками і грали з ляльками, інші вже щосили крутили романи. У всьому звинувачували виховання, погану компанію, а тепер ще й інтернет. Однак це далеко не головна причина, пише wday.ru.
Вчені зробили сенсаційне відкриття. Виявляється, вік, в якому людина втратить невинність, відомий вже з народження, бо він прописаний в її генах. Існують якісь генетичні фактори, які впливають на час сексуального дозрівання людини, на вік її першого сексу, навіть на вік перших пологів і кількість дітей.


До такого відкриття вчені дійшли, проаналізувавши ДНК понад 120 тисяч чоловіків і жінок віком від 40 до 69 років. У підсумку вони виявили 38 варіантів генів, які пов'язані з віком, коли людина отримує свій перший сексуальний досвід. Ці ж гени пов'язані з розвитком мозку і нервових зв'язків.
Так, наприклад, один з генів, який завчасно схиляє свого власника до першого сексу, а до того ж обіцяє йому багатодітність, також впливає на схильність людини до підвищеного ризику. Загалом, живе така людина за принципом "страху немає, один запал".
Втім, вчені не заперечують: соціальні і культурні фактори також впливають на час першого сексу. Згадати хоча б ранні шлюби в східних країнах.
Дослідження доводять, що чоловіки думають про секс на 45% частіше, ніж жінки. Причиною зовсім не у зіпсованості протилежної статі. Справа в закладеній на генетичному рівні реакції на стрес.
У складних ситуаціях жінка відчуває більш сильне потрясіння, що дає їй змогу сильніше сконцентруватися на проблемі та шляхах її вирішення. У чоловіків же включається інстинкт розмноження, який дозволив би якщо не вижити, то хоча б залишити після себе потомство. І не важливо, про який стрес йдеться - глобальний катаклізм чи складання іспитів.

Related

Цікаво 3279813407692779484

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item