Вчені розповіли, як правильно пити пиво

Вчені розповіли, як правильно пити пиво
Названо правильний спосіб вживання пива

Крафтове пиво рекомендують вживати тільки протягом трьох місяців з часу його приготування.

Німецькі вчені розповіли, як правильно зберігати й пити крафтове пиво, приготоване з використанням сухого охмеління, повідомляє Ars Technica. 
При сухому охмелінні хміль додається під час або після етапу ферментації сусла. Це дає можливість уникнути надмірної гіркоти, проте робить аромат напою нестабільним. 
Найчастіше для приготування сучасних сортів пива використовують хміль, що містить 4-меркапто-4-метилпентан-2-он (4ММР). Він надає певної гіркоти й запаху пиву. 
Під час свого дослідження вчені спостерігали за зміною рівня 4ММР у фільтрованому і нефільтрованому пиві, приготованому методом сухого охмеління, і дійшли висновку, що таке крафтове пиво варто вживати тільки протягом трьох місяців з часу приготування. 
Зберігати таке пиво потрібно за температури близько 5 градусів. Через три місяці зберігання за температури 5 градусів вміст 4ММР зменшується на 59-67%, що змінює присмак і запах напою. 
Нагадаємо, раніше в Ізраїлі знайшли найдавніше пиво. Крім того, вчені виявили корисні властивості пива.

Related

Цікаво 6015638377550702959

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item