США і ЄС узгодили санкцій за Азов - ЗМІ

США і ЄС узгодили санкцій за Азов
Незабаром проти Росії можуть ввести нові санкції

Обмеження можуть бути введені в найближчі два місяці проти причетних до захоплення українських моряків.

 
США і ЄС майже завершили процес узгодження пакету нових санкцій проти Росії, які будуть введені через захоплення українських кораблів у Керченській протоці. Про це пише газета Financial Times з посиланням на дипломатичні джерела.

"Західні країни наблизилися до узгодження ряду нових санкцій проти РФ у скоординованих зусиллях, спрямованих на покарання Москви за її агресію проти України в Азовському морі", - йдеться в статті.
 
За інформацією газети, обмеження можуть бути введені в найближчі два місяці проти компаній і фізичних осіб, пов'язаних із нападом на українські кораблі і захопленням їхніх екіпажів.
 
Відзначається, що 18 лютого глави дипломатичних відомств країн ЄС повинні будуть обговорити питання про введення нових санкцій.
 
Як повідомлялося, глава МЗС РФ Сергій Лавров вважає, що Євросоюз повинен покарати Україну, а не Росію за інцидент у Керченській протоці.
 
Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив два українських катери Бердянськ і Нікополь та буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряки були заарештовані за звинуваченням у "незаконному перетині кордону РФ", троє з них отримали поранення. Незабаром захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Related

Події у світі 8595479353379548176

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item