Київ просить у НАТО окремий пакет допомоги ВМС

Київ просить у НАТО окремий пакет допомоги ВМС
Київ пропонує НАТО створити окремий пакет допомоги військово-морським силам України

Ідеться про фінансову, політичну і демонстративну підтримку (що включає присутності в Чорному морі), а також організацію спільних навчань.


Постійний представник України в НАТО Вадим Пристайко повідомив, що Київ запропонував НАТО створити окремий пакет допомоги Військово-морським силам України.

"У нас є так званий пакет допомоги, в якому є різні механізми, зокрема трастові фонди. Одна з ідей - допомога нашому військово-морському флоту сформувати в один пакет, щоб побачити, які є потреби і які є можливості допомогти, щоб кожна країна могла знайти свою нішу", - сказав дипломат.
 
Пристайко зазначив, що Україна передала Альянсу запит про підтримку в Чорному морі перед зустріччю міністрів оборони 13-14 лютого.
 
"Наш офіційний запит вже надійшов в Альянс. Він узгоджений із нашими Збройними силами і вже переданий усім членам. На момент прибуття міністрів у них є наші прохання, наші запити. Ми працюємо над тим, щоб ці заходи були реалізовані", - розповів Пристайко.
 
За його словами, запит, зокрема, містить прохання про фінансову, політичну і демонстративну підтримку (тобто присутності в Чорному морі), а також організацію спільних навчань.
 
"Ми просимо допомоги в розвитку інфраструктури наших Військово-морських сил, баз, корабельного складу, антикорабельних засобів. Розвідка, радари, обмін інформацією - все з військової допомоги, що військові можуть просити в інших країн", - пояснив дипломат.
 
Раніше у ВМС повідомляли, що Україна отримає патрульні катери від США у 2019 році.

Related

Політика 2504484306939294283

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item