Nord-Stream-2: ЄС починає міняти газову доктрину

Nord-Stream-2: ЄС починає міняти газову доктрину
Скандал навколо Північного потоку-2 не вщухає

Поправки в газову директиву передбачають поширення правил газового ринку Євросоюзу на газопроводи з і в треті країни.

 
Посли ЄС надали керівництву Ради ЄС мандат на переговори з Європарламентом зі зміни газової директиви. Про це п'ятницю, 8 лютого, повідомляє прес-служба Ради Євросоюзу.
 
Зокрема, зазначено, що запропоновані зміни передбачають поширення правил газового ринку ЄС на газопроводи з і в треті країни.
 
"Мета поправок у газову директиву - забезпечити, аби правила, що регулюють внутрішній ринок газу в ЄС, застосовувалися до газотранспортних ліній між державою-членом і третьою країною", - йдеться в повідомленні.
 
У Раді ЄС очікують, що це зробить нормативно-правову базу Євросоюзу більш послідовною, підвищить прозорість та забезпечить правову визначеність як для інвесторів у газовій інфраструктурі, так і для користувачів мережі.
 
Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що країни Європейського Союзу домовилися з приводу регулювання проекту Північний потік-2. Як зазначається, однією з узгоджених пропозицій стало те, що відповідальність за газопроводи з третіми країнами, на зразок Росією, лежить на країні, де газопровід вперше зустрічається з європейською мережею.
 
Таким чином, Берлін і Париж домовилися, що всі рішення щодо Північного потоку-2 прийматиме Німеччина. Підкреслюється, що узгоджені поправки дають шанс на втілення проекту Північний потік-2, який опинився під загрозою через позицію Франції.

Related

Економіка 2597397025445996490

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item