США заявили про намір передати Україні ще 2 катери класу Island

США заявили про намір передати Україні ще 2 катери класу Island
Головнокомандувач Об'єднаними Збройними силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті заявив про намір передати Україні ще два катери класу Island.
Про це він сказав на слуханнях в Палаті представників Конгресу США, повідомляє "Український мілітарний портал".
"Ми працювали і продовжимо працювати на морському напрямку з їхніми Військово-морськими силами. У нас з ними хороші відносини.
І зараз є збільшення в фінансуванні, яке ми запросили у Конгресу для передачі Києву морських засобів, перш за все двох кораблів - патрульних катерів класу Island, щоб почати поповнювати їх ВМС. Йдеться і про інші засоби", - підкреслив Скапаротті.
Зазначається, що зараз два таких катери проходять технічне обслуговування у США, а українські екіпажі незабаром відбудуть на навчання.
Прибуття катерів до України очікується на липень цього року.
"Перспективу отримання ще двох катерів підтверджують джерела Українського мілітарного порталу у Військово-Морських Силах ЗС України", - пише портал.
Нагадуємо:
  • У вересні 2018 року в американському місті Балтимор пройшла церемонія передачі двох патрульних катерів класу Island ("Айленд") Україні.
  • Йдеться про 30-метрові катери - Drummond та Cushing. Обидва патрульні катери побудовані 40 років тому, здатні виходити в море при потужних штормах, і виконувати покладені на них завдання у складних умовах, вести вогонь.

Related

Події у світі 8884858564940322364

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item