На кордоні з Росією відключили українські телеканали

На кордоні з Росією відключили українські телеканали

За тиждень до виборів президента в Сумській області на кордоні з Росією відключили українські телеканали.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказала голова комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмарпише РБК-Україна.
"Сьогодні ми маємо проблему як соціальну, так і політичну. Оскільки за тиждень до виборів ми відключаємо у низці областей все українське телебачення. Особливо на кордоні з Росією, де йде російське аналогове телебачення. Це, очевидно, серйозна проблема, і це може трактуватися як втручання у виборчий процес", - інформує депутатка.
Вона зазначає, що ситуація сталася через заборгованість перед Концерном радіомовлення, радіозв'язку та телебачення з боку компанії-монополіста.
Своєю чергою, глава уряду Володимир Гройсман та голова Верховної ради Андрій Парубій пообіцяли допомогти вирішити проблему з відновленням мовлення українських телеканалів у Сумській області.
"Буквально вчора мені повідомили, що виникли проблеми заборгованості по електроенергії. Але ви правильно сказали: не відбулись розрахунки тільки тому, що Національна суспільна телерадіокомпанія не розрахувалася необхідним чином. Я теж стурбований цим питанням. Сьогодні доручив першому віце-прем'єру, він проведе координаційну нараду. Ми докладемо всіх зусиль, щоб все це відновити", - заявив Гройсман.
Парубій також наголосив, що питання функціонування українських телеканалів на кордоні має важливе значення.
"Я, як голова ВР, зроблю і звернусь, щоб це питання негайно вирішили по Сумщині. Це прикордонна область, і це питання інформаційної безпеки нашої держави", - додав Парубій.
Центральні українські телеканали залишаються топ-джерелом інформації для більшості українців. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології на замовлення "Детектор медіа".

Related

Суспільство 2133334108861012598

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item