10 народних засобів, які допоможуть впоратися з жировиками

З якої причини утворюється ліпома?

10 народних засобів, які допоможуть впоратися з жировиками
Ліпома являє собою жирову пухлину. Вона знаходиться безпосередньо під шкірою, добре прощупується, нешкідлива, не болить і є доброякісним наростом. Ось тільки виглядає некрасиво. Тому її краще видалити, вдаючись до професійної допомоги або до домашніх засобів.
З якої причини утворюється ліпома?
Жировики можуть виникнути де завгодно - на шиї, спині, животі, на руках, плечах і інших ділянках тіла. Розпізнати ліпому дуже просто:
  • вона розташовується відразу під шкірним покривом і на дотик м'яка;
  • навіть при сильному натисненні легко переміщається в різні сторони;
  • зазвичай невеликого розміру - до 5 см. Але жировики «вміють» рости;
  • рідко, але може бути болючою. Це відбувається в тих випадках, коли ліпома активно розростається і при цьому здавлюють поруч розташовані нерви або кровоносні судини.
10 народних засобів, які допоможуть впоратися з жировиками.
Утворюється жировик в силу ряду причин:
  • Багато фахівців вважають його поява результатом фізичної травми.
  • Існують підтверджені спостереження, які виявили зв'язок між спадковістю і ліпоми.
  • Виникнення цього відкладення сприяє і прийом нездорової їжі.
  • Малорухливий спосіб життя теж є причиною підшкірних жирових відкладень.
  • У зоні ризику знаходяться хворіючі на цукровий діабет і ті, хто страждають від захворювань нирок і сечового міхура.
  • Збої в щитовидці, погана екологія і порушення в обмінних процесах - все це теж може стати поштовхом до утворення ліпоми.
Розвиток жировика відбувається досить повільно: від декількох місяців до декількох років. Все залежить від самої людини: її здоров'я, віку і навіть статі. Наголошується, що вперше ліпоми з'являються в основному у людей 40-60 років. І найчастіше дана проблема мучить чоловіків, рідше - жінок.
Як можна впоратися з жировиками?
Рішення даної задачі відрізняється величезним асортиментом засобів: від хірургічного втручання до нехитрих домашніх способів. Вибір залишається за конкретною людиною: одні віддадуть перевагу лікарській допомогі, щоб позбутися непривабливої шишки раз і назавжди, а інші довіряться тільки бабусиним рецептам, на які з недовірою дивляться фахівці. Проте так чи домашні засоби бездіяльні?
Яблучний оцет
У чистому вигляді оцет не використовується. Його беруть в кількості не більше 3-х чайних ложок і змішують зі склянкою води. Отриманий склад п'ється щодня по 3 рази. Однак слід починати з меншої концентрації оцту, щоб дати організму звикнути, з поступовим збільшенням частки основного компоненту. Тому замість трьох ложок для початку варто використовувати 1 ложку оцту.
Вважається, що така мікстура усуває навіть великі ліпоми.
Березовий відвар
Це дерево не тільки красиве, але і володіє унікальними властивостями, у тому числі протизапальними. Але засіб, приготований з листя, підходить для тих утворень, які розташовуються на голові, у волоссі. Щоб впоратися там з ліпоми, потрібно настояти свіжий березовий віник. І такою водою мити голову. Практика показує, що вже після першої процедури шишка зменшується в розмірах. А при регулярному митті жировики взагалі не з'являються.
Куркума
Ця спеція має розщеплюючий вплив на жирове відкладення і сприяє очищенню організму. Куркуму можна приймати, як всередину, так і прикладати до самої шишки:
  • у першому випадку куркума розчиняється у воді або в молоці. П'ється суміш щодня, але не рідше 1 раз в день;
  • щоб зробити з цієї спеції засіб для зовнішнього застосування, слід взяти її в об'ємі 1/2 чайної ложки і змішати з 1 ст. ложкою цього кокосового масла. Після ретельного перемішування суміш щодня наноситься на уражену ділянку шкіри перед сном. Вранці склад змивається теплою (не гарячою) водою.
Вживаючи куркуму, потрібно розуміти: вона має сильну дію на організм. Тому перед її прийомом, варто звернутися за рекомендаціями лікарів.
Часник
Ідеальний засіб не тільки при боротьбі із застудами. У часнику містяться ті речовини, які сприяють зменшенню габаритів ліпоми:
  • аденозин володіє протизапальними властивостями і сприяє швидкому загоєнню тканин;
  • алліцин має бактерицидну дію. Являє собою маслянистий сік без кольору, який утворюється при розрізуванні часнику і володіє різким запахом;
  • полісульфіди - вони разом з двома вищевказаними речовинами сприяють нормалізації кров'яного звернення, розширюючи судини.
Застосовується часник для лікування ліпоми в подрібненому вигляді з додаванням невеликого обсягу рослинного масла. Отриману суміш прикладають до гулі на 30 хвилин щодня. Так само можна використовувати часник і в чистому вигляді: його зубчик розрізається на половинки. І кожна з них (тією стороною, де утворюється сік) прикладається безпосередньо до липоме.
В обох випадках важливо наявність соку, в якому присутня алліцин. Саме він витягає жирове відкладення з-під шкіри.
Імбир
Цей корінь давно відомий своїми протизапальними і бактерицидними властивостями. Його використовують не тільки для видалення жировика, але і для їх профілактики, оскільки він перешкоджає утворенню нових відкладень.
Корінь, нарізавши на маленькі шматочки, можна додавати в заварювальний чайник. Випитий чай, особливо якщо в ньому є ще лимонний сік і мед, зміцнює імунітет і покращує обмінні процеси і кровопостачання. Крім того, імбир, нарізавши невеликими тонкими пластинками, можна прикладати до ураженої ділянки і масажувати його. Процедуру потрібно продовжувати протягом півгодини, а повторювати кожен день. Після закінчення 30 хвилин імбирний сік змивається з шкіри теплою водою.
Цибуля
Цей овоч звільняє організм від токсинів і покращує кровопостачання і насичення клітин. Застосовувати його для боротьби проти жировиків можна і в сирому, і в печеному вигляді:
  1. Сиру цибулину потрібно натерти на дрібній тертці. Отриману кашку накладають на шишку, а зверху прикривають ваткою і плівкою. Залишають на ніч. Якщо до ранку жировик не прорвало, компрес повторюють знову. Але тільки зі свіжої цибулиною. Стару натерту масу використовувати не варто - вона вже втратила свої властивості.
  2. Береться печена цибулина. Вона теж натирається на тертці. До цієї маси додається натерте господарське мило (без запаху) в кількості 1,5 ст. ложки. Все це перемішується і у вигляді компресу прикладається до ліпоми. Зміна компресу протягом дня має відбутися 2 рази. Отриману мазь слід зберігати в холодильнику.
Рицина (масло рицини)
Вона на 80% складається з рицинолевої кислоти, яка володіє протизапальними властивостями. Тому прекрасно підходить для розсмоктування жировика. Щоправда, спрацьовує рицина тільки на утвореннях невеликої величини. Для цього перед сном її масло акуратно і круговими рухами втирають в ліпому.
Кайенский перець
Перш ніж його використовувати, необхідно проконсультуватися з лікарем. Вживати спецію можна в якості добавки до страв, оскільки в ній містяться такі речовини, які приводять у норму кров'яну циркуляцію. Крім того, в перці є капсаїцин - речовина, що зменшує ліпому в обсягах.
Чистотіл
Цю траву знають, як «марнотратника» ран. Тому, щоб позбутися жировика, потрібно кілька разів на день наносити на цю шишку всього по краплі чистого соку рослини. В результаті утворюється ранка, через яку можна легко видалити ліпому. Після такої операції саму ранку потрібно обробити маззю Вишневського.
Лист алое
Лист використовується тільки свіжозрізаний. Перед застосуванням він обов'язково промивається. Розрізається навпіл (найкраще вздовж) повністю і прикладається зрізом до жировика. Зверху накладається м'яка тканина і плівка. Компрес робиться щодня протягом 14 днів, але можна і на менший термін, - до повного видалення ліпоми. Цьому сприяє сік алое, який просто її витягує. До речі, компрес з листя рослини слід накласти і після того, як шишка розсмокчеться - для загоєння і знезараження ранки, і для очищення капсули.
Варто відзначити, що будь-яке з 10 вищевказаних пунктів надає індивідуальне вплив: в одних випадках вони можуть бути швидко ефективні, а в інших - не відразу.
Як ще можна впоратися з жировиками?
Самі по собі будь-які ліки та домашні засоби не будуть дієвими, якщо їм не допомогти. Для цього треба серйозно змінити свій раціон і спосіб життя:
  • Зі списку щодня вживаних страв повинні зникнути ті продукти, які відрізняються підвищеним вмістом жиру і піддаються смаженні. Натомість має з'явитися їжа з великою часткою жирних кислот Омега-3.
  • Доведеться значно зменшити присутність у раціоні цукру і вуглеводів.
  • Багаті на «поганий» холестерин продукти яєчні жовтки, молочні продукти з високою жирністю і т. д. - теж підлягають виключенню з ужитку.
  • Протягом дня потрібно пити багато рідини, щоб вивести токсини. Причому, чай, кава і лимонад за «рідина» не вважаються. Тільки вода (можна з додаванням лимона).
  • Зелений чай вітається: він прискорює метаболізм і спалює зайві жири.
  • Ті продукти харчування, де присутні консерванти, емульгатори та інша хімія, викресліть з раціону. Навчіться готувати самі.
  • Якщо в продуктах є соя, не варто їх купувати.
І ще одне дуже важливе правило: не намагайтеся самі механічним способом видалити жировик. Тобто не варто пробувати його проколювати або видавлювати. Неможливо до кінця дотриматися гігієнічні вимоги в домашніх умовах і саме видалення потрібно проводити з використанням спеціальної голки Відаля - хірургічної. А значить, залишається ризик потрапляння в ранку інфекцію. Навіть якщо пощастить - і жировик виявиться видаленим повністю, його капсула залишиться під шкірою. І вона знову наповниться. Причому, набагато швидше, ніж раніше. Більш того, нове утворення ще виявиться і запаленим. Особливо небезпечно тиснути ліпоми на обличчі і шиї.

Related

Здоров'я 7510622151040228053

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item