Справжній львівський сирник

Пухкий, ніжний, з соковитими родзинками, такий спокусливий та звабливий - справжній львівський смаколик!

Справжній львівський сирник
Пухкий, ніжний, з соковитими родзинками, такий спокусливий та звабливий - справжній львівський смаколик! Що це зі мною? Так... після цього сирника ще й не так розмовлятимеш :)
Без сирника - в декількох варіантах - не обходиться жодна цукерня Львова. Він є в меню практично будь-якого ресторану і кафе, його завжди можна купити на вуличних ярмарках. Словом, справжній кондитерський символ Львову. Здавалося б, нічого особливого, але, якщо приготувати львівський сирник правильно, вийде просто розкішний десерт.
Готувала за рецептом Дарії Цвек з книги "Солодке печиво", від себе додала родзинки і глазур - саме в такому вигляді сирник зустрічається у Львові найчастіше. Так, в оригінальному рецепті Цвек є ще і варена картопля, з якою збивається сир. Вона грає роль закріплювача і потрібна, в основному, якщо сир зернистий - щоб він став більш пластичним, або якщо м'який сир занадто мокрий. Якщо у вас сир м'який і "без води", то картопля не потрібна, та й структура сирника буде більш ніжною
Інгредієнти:
500 г м'якого сиру жирністю від 9% і вище
5 яєць
200 гр цукру
10 гр ванільного цукру
100 гр вершкового масла кімнатної температури
2 столові ложки манки
жменю родзинок
Для шоколадної глазурі
200 гр темного шоколаду хорошої якості
100 гр вершкового масла
5 столових ложок вершків жирністю від 30%
Приготування :
1. Масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно стало м'яким і кімнатної температури. Родзинки промиваємо і заливаємо окропом на півгодини.
2. Жовтки відділяємо від білків, у велику миску викладаємо жовтки (ми туди згодом будемо додавати і всі інші інгредієнти). Додаємо цукор і ванільний цукор. Збиваємо міксером, поки жовтки не побіліють і загуснуть. В окремому посуді збиваємо білки до піків середньої густоти.
3. Додаємо в жовтки м'який сир. Якщо у вас сир не м'який, а зернистий, доведеться піти по рецепту Дарії Цвек і додати пару середніх варених картоплин :) Сир розім'яти з вареною картоплею, збити, потім додати вершкове масло і збити ще раз, і тільки потім додати все в жовтки. Туди ж кладемо розм'якшене вершкове масло, манку і перемішуємо.
4. Збиваємо сир з жовтками і вершковим маслом до однорідності. Додаємо в миску з сирною масою збиті білки. І обережно перемішуємо лопаткою - рухами знизу вгору, повертаючи миску вздовж осі. Перемішувати треба дуже обережно, щоб зберегти бульбашки повітря в білку. У результаті повинна вийти повітряна маса, яка добре держить форму й не пливе.
5. З розмочених родзинок зливаємо воду і додаємо родзинки в сирну масу. Обережно перемішуємо. Змащуємо форму для випікання рослинним маслом і викладаємо сирну масу. Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо протягом години. Якщо верх сильно рум'яниться - накриваємо фольгою.
Готовність перевіряємо зубочисткою. Серединка сирника може залишатися ще вологою і злегка "колихатися" - це нормально, сирник повністю застигне під час охолодження.
6. Дістаємо сирник з духовки і даємо йому повністю охолонути. В принципі, він вже буде хороший, але можна ще зверху полити глазур'ю. Для цього викладаємо в сотейник поламаний на шматочки шоколад, вершкове масло, вершки і встановлюємо над водяньою банею, постійно помішуючи. Як тільки шоколад розтопиться і маса стане однорідною - знімаємо з вогню (занадто гріти або доводити до кипіння не потрібно). Якщо глазур здається занадто рідкою, даємо трохи охолонути. Поливаємо сирник і відправляємо в холодильник до повного застигання глазурі. Важливо: поливаємо глазур'ю повністю остиглий сирник, краще навіть з холодильника, тоді глазур не буде стікати і краще схопиться.

Related

Смачно 1552677418325807821

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item