Якими способами зміцнити імунітет

Якими способами зміцнити імунітет

Після зими організм виснажений, імунітет гірше виконує свої захисні функції.
Лише 10% людей мають сильний імунітет, який захищає їх від більшості захворювань. Ще 10% людей мають вроджений імунодефіцит. Вони хворіють досить часто – пише "Вільне життя".
У решти 80% сила імунної системи безпосередньо залежить від умов і способу життя.
Що їсти, щоб підвищити імунітет
Щоб захисні сили організму працювали на повну потужність, раціон має бути збалансованим. Головними є не конкретні продукти в щоденному меню, а сама культура прийому їжі. Ніколи не варто пропускати основних прийомів їжі: сніданок, обід і вечеря мають бути завжди, а перекуси на ходу мусять відійти в минуле. Не треба відмовлятись від сезонних і місцевих продуктів. Можна зменшувати вживання цукру, солі, алкоголю та споживайте лише необхідну кількість калорій. Споживання великої кількості свіжих продуктів, багатих на антиоксиданти, допоможе вам зберегти здоров'я і підвищити імунітет. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, знижують ризик серцево-судинних захворювань і раку. Їх джерелом є цитрусові, ягоди, виноград, ківі, яблука, капуста, цибуля і шпинат.
Фізична активність та здоровий сон
Якщо людина не займається спортом, то буде корисно гуляти щодня. Півгодинна прогулянка допоможе не лише підвищити імунітет, а й покращити роботу мозку, серцево-судинної системи. Крім того, щоденні прогулянки сприятимуть налагодженню сну і зменшенню стресу (стрес і нестача сну теж негативно впливають на загальний стан організму та імунітет зокрема). Вдома і на роботі треба регулярно провітрювати приміщення.
Уникайте стресу
Зі стресом стикається кожен. Довготривалий стрес сприяє схильності до хвороб, починаючи від застуди і до серйозних захворювань. Через хронічний стрес на тіло можуть впливати гормони, які негативно позначаються на імунітеті. Високий рівень стресу збільшує виробництво кортизолу, який пошкоджує імунні клітини. Навіть попри стресовий період, слід робити речі, які подобаються і зустрічатись з людьми, які роблять вас щасливими.
Перевірте рівень вітаміну D і виходьте на сонечко
Вітамін D, відомий як вітамін сонця, може суттєво підвищити ваш імунітет. Нестача цього вітаміну пов'язана з сезонними застудами та грипом і є доволі поширеною, оскільки ми його отримуємо лише від сонця і з декількох продуктів. Тому якщо ви схильні до захворювань, перевірте рівень вітаміну D і не забувайте гуляти і підставляти обличчя сонцю.
Підтримуйте здорову вагу
Надмірна вага підвищує ризик розвитку діабету, раку і серцевих захворювань. Тому не забувайте про збалансовану дієту для підтримки здорової ваги. Окрім того, щоденні вправи покращують роботу серцево-судинної системи і зменшують ризик захворювань на кшталт раку і остеопорозу.
Надлишок рідини в організмі погано впливає на здоров'я та може бути смертельно небезпечним.Фахівці наголошують, що нирки в змозі обробляти 800-1000 мл води на годину. Якщо цей показник вищий, то орган просто не справляється. Тоді з організму вимиваються вітаміни і мікроелементи.

Related

Здоров'я 4778356300342237828

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item