У США опублікували доповідь по "російській справі"

У США опублікували доповідь по "російській справі"
Розслідування "російської справи" тривало майже два місяці

Спецпрокурор встановив, що змови Трампа і Москви не було, але Росія втручалася у вибори президента у 2016 році.

 
Міністерство юстиції США в четвер, 18 квітня, опублікувало відредаговану версію доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера по "російській справі".
 
У ній говориться, що уряд Росії почав встановлювати контакти з новою адміністрацією США відразу після перемоги Дональда Трампа на виборах.
 
"Відразу ж після виборів 8 листопада [2016 року] офіційні особи російського уряду і відомі російські бізнесмени почали спроби зав'язати контакти всередині майбутньої адміністрації. Ці зусилля заохочувалися на найвищих рівнях в уряді Росії", - йдеться в документі, з якого була виключена конфіденційна інформація.
 
Також зазначається, що екс-помічник Трампа з нацбезпеки Майкл Флінн просив Москву не відповідати на рішення адміністрації Барака Обами видворити дипломатів РФ із США.
 
"29 грудня 2016 року чинний президент [Барак] Обама ввів санкції щодо Росії за втручання у вибори. Помічник президента з нацбезпеки в майбутній адміністрації Майкл Флінн подзвонив російському послу Сергію Кисляку і попросив Росію не збільшувати напруженість у відповідь на санкції", - йдеться в документі.
 
Спецпрокурор Роберт Мюллер виявив у документах докази того, що президент Дональд Трамп заздалегідь знав про зустріч свого сина Дональда Трампа-молодшого і радника Джареда Кушнера з російським юристом Наталією Весельницькою влітку 2016 року в башті Trump Tower у Нью-Йорку.
 
"Згідно з письмовою відповіддю президента Трампа, він не пам'ятає, щоб на той час він знав про зустріч. Офіс не виявив документів, що підтверджують, що його [Трампа] поставили до відома про цю зустріч і її пов'язаність з Росією до того, як вона відбулася", - йдеться в доповіді.
 
При цьому наголошується, що Росія втручалася у вибори через соцмережі і шляхом хакерських атак.
 
Раніше сьогодні генпрокурор США Вільям Барр заявив, що змови Трампа і Москви не було, але Росія втручалася в президентські вибори в США у 2016 році.
 
Нагадаємо, скандал з можливим російським втручанням в американські вибори виник після обрання Трампа президентом США у 2016 році. Демократи, у тому числі й після програшу Гілларі Клінтон, звинувачують РФ у маніпуляціях у соціальних мережах і у зломі комп'ютерів Демократичної партії. Росія відкидає звинувачення.
 
Як відомо, розслідування в цій справі тривало з травня 2017 року, коли Мюллер, екс-глава ФБР, був призначений на пост спецпрокурора. Протягом цього часу Мюллер вивчав можливість того, що Трамп співпрацював з російськими спецслужбами для перемоги на виборах.

Related

Події у світі 3266628150536487632

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item