Інформаційна війна Зеленського: Тимчук різко "пройшовся" по ініціативі

Інформаційна війна Зеленського: Тимчук різко "пройшовся" по ініціативі

Переможець президентських виборів Володимир Зеленський заявив, що готує "інформаційну війну" за участю журналістів, щоб припинити вогонь на Донбасі.
Але це не робота ЗМІ, для цього є інструменти протистояння проти інформаційної агресії в силових структурах. Їм потрібно дати "зелене світло", пише у себе на Facebook голова групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.
"інформаційна війна сама по собі - це аж ніяк не самодостатнє явище. Це - складова якихось комплексних дій. Не зовсім зрозуміло, як можна через ЗМІ змусити окупаційні війська забратися зі своєї території. Тим більше, що на окупованій території саме вони і контролюють весь інформаційний простір. Яким чином донести свої меседжі до "цільової аудиторії"? Це питання, на який хотілося б почути відповідь", - пише Тимчук..
"Якими ці меседжі повинні бути, щоб змусити російського десантника пустити сльозу і забратися з Донбасу в рідній Псков, по шляху плюнувши в пику батькові-командиру? Хтось, хоч раз стикався з абревіатурою ІПСОА (PSYOP) може підказати щось схоже на реальний алгоритм? Ми собі цього, на жаль, не уявляємо.
Якщо сподіватися на позицію виключно місцевого населення, яке з ймовірністю, теоретично відрізняється від нуля може під впливом деяких меседжів скинути гніт окупантів і миттю забажає повернутися під контроль України. Шостий рік це населення перебуває під впливом пропаганди Кремля. Це враховується в прийдешньої "потужної інформаційної війни"? Є хоч натяк на розрахунки ресурсів і часу, які необхідні для де-зомбування? Хочеться вірити, що є, але поки не бачимо конкретики", - зазначає Тимчук.
Говорячи про майбутню інформаційну війну, Зеленський уточнив, що існують плани залучити до цього лише українських журналістів.
"Наших, українських журналістів. Українських. У зв'язку з чим відразу 2 питання. Перший: теоретично і всякі "страни.юа" є "українськими" ЗМІ. Вони вважаються бійцями прийдешньої інформвійни? Можна легко уявити формат їх "потужної боротьби" проти російської окупації.
Друге питання: в демократичній країні журналісти не займаються питаннями інформаційного протистояння, їх завдання - об'єктивне і незаангажоване висвітлення подій. І це нормально, інакше починається "це цензура" і "а де ж свобода слова?". Як будемо перетворювати їх в інструменти ІПСОА, щоб західні партнери не злякалися?", - говорить Тимчук.
Переможець виборів президента Володимир Зеленський планує запустити масштабну інформаційну війну, яка повинна забезпечити мир на Донбасі.
Про це він сказав на брифінгу у своєму штабі 21 квітня.

Related

Події в Україні 4041948952928380915

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item