Акціонери Facebook вимагають відставки Цукерберга

Акціонери Facebook вимагають відставки Цукерберга
Засновник Facebook Марк Цукерберг

Частина акціонерів Facebook висловила невдоволення тим, що вартість компанії впала на тлі скандалів про витоки даних.

 
Акціонери американської компанії Facebook зажадали усунути засновника соціальної мережі Марка Цукерберга з поста голови правління. Відповідну заяву опубліковано на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США напередодні річних зборів акціонерів.
 
Річні збори мають відбутися 30 травня. За словами авторів ініціативи, з липня 2018 року оцінна вартість Facebook через рішення керівництва і правління обвалилася на 40%. Окрім того, вказується на дискримінацію стосовно декого з акціонерів, так як їм надано применшене право голосу.
 
Цукербергу належать тільки 13% акцій, однак частка всіх його голосів становить 51%, що дозволяє йому практично одноосібно контролювати політику Facebook. Пропозиція про позбавлення посадових функцій пов'язана із звинуваченнями, які призвели до падіння вартості компанії - у їх числі поширення на базі Facebook неправдивої інформації та втручання у вибори.
 
Нагадаємо, на початку 2018 року стало відомо про найбільший в історії Facebook витік особистих даних користувачів. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів соцмережі і передавала їх третім особам, у тому числі, імовірно, передвиборному штабу нинішнього президента США Дональда Трампа, який своєю чергою використовував їх для політичної реклами.
 
У квітні і травні 2018 року засновник Facebook Марк Цукерберг у Конгресі США і Європарламенті визнав помилку і вибачився за витік даних.
 
У вересні 2018 року соцмережа була атакована хакерами. За оцінкою Facebook, у результаті постраждали близько 29 мільйонів користувачів. При нападі кіберзлочинці скористалися прогалинами в системі безпеки соцмережі, коли дозволено бачити власну сторінку від імені будь-кого з інших користувачів.

Related

Технології 6857580751227216422

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item