ПЛЯЦКИ (ВИПІЧКА ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ)



ПЛЯЦКИ (ВИПІЧКА ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ) 8 чудових рецептів в одному пості. Фруктовий Тісто:4,5ст.муки,300гр.маргарину,300гр.сметани,7жовтків,1уп.порошку до печива.Замісити м'яке тісто і поділити на 6 частин. Збити 7 білків міксером на максимальній швидкості на густу піну.Додати до білків 1,5ст.цукру порціями і далі збивати.Легенько перемішати білки із 2уп.вишневого киселю. Розкачати тоненько 1частину тіста і викласти в форму/35х25см./;наверх потерті або тонко порізані яблука;по яблуках-1/3 білків;все покрити розкачаною 2частиною тіста і поколоти ножем. Спекти 3 таких коржі. Крем: Зварити пудинг із 2 упаковок ванільного пудингу/згідно інструкції на упаковці/.Збити 300гр.м'якого масла і додаючи по 1ст.л.пудингу збити крем. P.S.Пекла пляцок вперше,тому вважаю,що для крему достатньо і 1упаковки пудингу.Зрештою,на любителя. dreamfood.com.ua/forum/topic_32/41 Яблучник з пудингом Тісто: 3 ск. борошна, 1 пачка розтопленого і охолодженого маргарину або масла, 1 ск. цукру, 1 ч.л. порошку для печива, 2 ст.л. сметани, 2 жовтки, 1 яйце. Замісити тісто і поділити на 2 частини. Форму розміром 25Х35см. змастити маслом та посипати сухарями. Розкачати 1 частину тіста, викласти в форму і покласти в холодильник, а 2 частину в морозильну камеру на 1 годину. Почистити 1 кг. яблук, видалити зернятка та порізати пластинками. Зварити 2 упаковки ванільного чи сметанкового пудингу на 600 мл. молока. Додати 5-6 ст.л. цукру, якщо пудинг без цукру. Тісто вийняти із холодильника та з морозильної камери. В форму на тісто викласти яблука, я зверху вилити щойно зварений гарячий пудинг і потерти зверху 2 частину тіста (можна розкачати і викласти зверху). Пекти при температурі 180 градусів по Цельсію на протязі 1 години. Рецепт взято із польського сайту "mniam-mniam". Пляцок "Кокосовий" Тісто: 1,5 скл.борошна 4 жовтки 1 скл.цукру 2 ст.л.сметани 1 ч.л.соди 3 ст.л.какао Жовтки перетерти з цукром,соду погасити в сметані,какао змішати з борошном.З'єднати всі інгредієнти.Тісто досить густе.Викладати на змащену форму для випікання,розподілити за допомогою змоченої в воді ложки або мокрих рук(трохи марудна справа,треба трохи терпіння).Випекти 2 коржі. Середній корж: 4 білки 1 скл.цукру 1 ст.л.борошна 200 г кокосу Білки збити з цукром до стійкої піни.Обережно вмішати борошно і кокос.Підсушити в духовці.Це є один корж. Крем: 0,5 л сметани збити з 1 скл.цукру.Перекласти пляцок. Рецепт від маминої сусідки -цьоці Галі Смачного! Пляцок "Канадський" Тісто: 5 жовтків 200 г цукру 1 ст.л.амонію 0,5 скл.сметани 600 г борошна 300 г маргарину Жовтки збити з цукром,додати амоній погашений в сметані,борошно перетерти з маргарином.Все вимісити в однорідну масу(я це роблю в комбайні).Тісто не густе,не рідке,поділити на 3 частини. Одну частину пекти чисту. Другу частину змастити повидлом(я посипала вишнями),зверху викласти 5 білків збитих з 0,5 скл.цукру+2 ст.л.какао+1 скл.горіхів порізаних. Третю частину теж змастити повидлом(вишнями),зверху викласти 4 білки збитих з 0,5 скл.цукру+1 скл. горіхів порізаних. Спечені коржі охолодити,перекласти кремом. Крем 1: 4 жовтки перетерти з 1 скл.цукру,додати 0,5 скл.міцної кави,варити на маленькому вогні.Охолодити і збити з 400 г м'якого масла. Крем 2: 0.5 л згущеного молока "Іриска" збити з 400 г м'якого масла. Рецепт від пані Стефи - весільної кухарки Смачного! Лінива вишиванка Тісто: 4 жовтки 1ст. цукру 1пач. маргарини (кімн. темп.) Все добре втерти. Додати 600 гр. муки і 1 пач. порошку до печева. замісити тісто, поділити на 3 част. До 1 част. додати 2 ст.л. какао. Поставити в морозилку. Сирна маса: Сир перемолоти в м"ясорубці, додати 1 ст.л. манки, 1 ст.л. масла, 1 яйце, 0,5 ст. цукру, 10 г ванільного цукру. На підготовлену бляшку стелемо розкачану 1/3 част. (біле) тіста. Ріжемо яблука, посипаемо цукром і корицею. Розкачуємо коричневе тісто. На нього викладаємо сирну масу. Зверху викладаємо консервовані вишні. Збиваємо 4 білка з 1 ст. цукру. І заливаємо поверх вишень. Зверху потерти іншою част. білого тіста. Пекти на малому вогні прибл. 1 год. Маково-вишневий аромат" Тісто (похоже як у попередньому рецепті): 6 жовтків 1,5 ст. цукру 1пач. маргарини (кімн. темп.) Все добре втерти. Додати 600 гр. муки і 1 пач. порошку до печева. замісити тісто, поділити на 3 част. До 1 част. додати 2 ст.л. какао. Поставити в морозилку. Макова маса: 2 ст. маку запарити і втерти з 0,5 ст. цукру додати 2 яйця 1пач. ванільного цукру 1 ч.л. порошку до печева Кокосова маса: 6 білків збити з 8 ст.л. цукру. Дод. 100 кокосової стружки і добре перемішати. Викласти на деко розкачане 1 част. білого тіста. Зверха викласти макову масу. По ній потерти коричневим тістом, викласти консервовані вишні. По вишнях залити кокосову масу і потерти іншу част. білого тіста. Пекти 1 год. при 180 град Кольоровий пляцок Тісто: 5 жовтки 0,5 ст цукру 4 ст л сметани 250 гр маргарини 1 п пор. до печива 2,5 ст муки замісити тісто і поділити на 4 частини(1 частина більша інші 3 однакові) 3 частини ставимо в холодильник Одну велику частину ставимо на бляху,на тісто сипимо вишні,тремо тісто з холодильника,на тісто мак і горіхи МАК: 1 ст маку втерти з 1 скл цукру 2 ст л масла 2 яйця (білки збити окремоі в кінці легко вимішати з маком) на верх маку трем тістона тісто збиті білки 5 білків 1 скл цукру 1 п Вишневого киселю трем на білки тісто Пекти 1 год при 180* Форма бляхи 28/24 " Макова смакота" Для тіста: 300гр. борошна 250гр. маргарину 2 жовтки 2-3ст.л. сметани Замісити тісто і покласти на 1год. в холодильник. Ділимо на 2 частини і випікаємо 2 коржі( приблизно 10-15 хв.) Підготовлюємо мак: 1,5скл. маку запарити і втерти. 6 білків збити з 1 скл. цукру Додати :4 жовтки, 2 ст. л.сухарів 20гр. дріжджів. Все перемішати і випекти один корж( готовність провіряємо паличкою) Крем: 250гр.масла збити з 150 гр. цукру. В кінці додати 1 ст. л. міцної розчинної кави. Перекладаємо: на низ ставимо один корж, на нього половину крему, маковий корж, решта крему, і другий корж. Зверху за бажанням поливаємо помадкою. Помадка: 1ст.л. води 1ст.л. масла 3ст.л. цукрової пудри 2-3ст.л. какао. Маково-кокосовий Тісто:3 жовтки, 1ст. цукру, 7 ст. л. сметани, 1п. маргарини, 1 розпушувач, 4ст. л. какао, 600 гр. муки Має бути 3 коржі, на один викладаємо мак. Мак: 2 ст. меленого і запареного в молоці маку,0,5 ст. цукру, 2 жовтки,1 розпушувач.На корж викладаємо мак,а потім лиємо білки.Білки 5 білків збиваємо з 0,5 с.т цукру і додаємо1 п. кокосу,все перемішуємо і лиємо на мак і в духовку.Два коржі прості, а один з маком.Перекладаємо маслом з згущонкою.Ось як він виглядає Мигдально-шоколадний тортик Я його люблю, просто обожнюю! Рецепт тіста /на форму 25см/: -3 яйця збити -з 200 цукру -додоти 200г сметани -1 пачка порошку до печива -3 ст л какао -ваніль - мигдальна есенція одна капля -муки /щоб тісто було як густа сметана/. Спекти один корж. Коли охолоне, зрізати верх товщиною 1 см. Далі вигрібаємо мякоть коржа, залишивши товщину дна 1 см. Середину коржа і зрізаний верх/той бік яким до середини/ намазуємо розтопленим -100г шоколаду+2 ст.л.молока, 2 ст.л. цукру, 2ст.л. масла і вхолодне місце щоб застигло. Робимо безе: -3 білки -неповна склянка цукру -1 ст.л. крохмалю в кінці. Робимо маленькі безешки і сушимо напротязі години. Готуємо крем: - 300 г масла збиваємо з 250 г вареної згущонки, пару капель рому або ромової есенції, 0,5 скл меленого мигдалю, 200 г дрібно різаної кураги і додаємо мякоть коржа вимішуємо усе і викладаємо тонким слоєм на корж ставимо по колу безе і накриваємо масою крему далі зрізана верхушка /шоколадом до маси/. Весь торт покриваємо топленим шоколадом, або за бажанням.

Related

Смачно 5070190624510131725

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item