Туреччина пояснила військову операцію в Сирії

Турецькі танки

Турецькі сили захищають південні кордони НАТО і прикордонні міста, створюючи 30-кілометрову "зону безпеки, яка буде зачищена від терористів".

 
Туреччина проводить операцію в сирійському Афріні з метою створення зони безпеки на кордоні, заявив прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим, повідомляє турецький телеканал NTV.
 
"Операція буде проводитися в чотири етапи з тим, щоб створити 30-кілометрову зону безпеки, яка буде зачищена від терористів", - сказав Йилдирим.
 
Він підтвердив початок наземної операції в Афріні і додав, що наразі втрат і поранених серед турецьких військових немає.
 
Водночас віце-прем'єр Туреччини Хакан Чавушоглу заявив, що метою операції Оливкова гілка зараз є запобігання спробам створити терористичний коридор на півночі Сирії.
 
"Туреччина захищає південні кордони НАТО в регіоні. Крім того, Анкара прагне захистити свої прикордонні території, а також позбавити курдське, туркманское й арабське населення регіону від тиску і насильства з боку курдських формувань і схожих на них угруповань", - цитує Чавушоглу агентство Anadolu.
 
Він зазначив, що успішне проведення операції та очищення Афріна від терористів дозволять ліквідувати загрозу прикордонним із Сирією турецьким містам.
 
Раніше сьогодні ЗМІ повідомили, що турецькі танки увійшли в сирійський Афрін, надаючи підтримку опозиційній Вільній сирійській армії в операції проти курдських формувань.
 
Крім того, турецька авіація вдарила по аеродрому Мінніг на північному заході Сирії, який знаходиться під контролем загонів Сил народної самооборони.
 
Представник сил самооборони сирійських курдів заявив, що в результаті авіаудару турецьких збройних сил по Афріну загинули шість мирних жителів. Жертвами серед курдського ополчення стали троє.

Related

Події у світі 7945924255184126875

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item